Vannak ételek, amelyek biztonságos fogyasztásához elengedhetetlen a hőkezelés, mások viszont sokkal egészségesebbek, ráadásul még finomabbak is, ha nyersen fogyasztod őket. Amúgy is, kinek van kedve 30 fokban a tűzhely mellett állni?
3/5 Piros pritamin paprika
A grillezett paprika egy gyors és izgalmas kiegészítő szinte bármilyen főétel mellé. Ha nem is mondanál le róla, azért időről időre érdemes nyersen is az étrendedbe iktatnod. A paprika ugyanis az egyik legkiválóbb C-vitaminforrás, ám a hőkezelés során szinte teljesen kivész belőle az immunrendszer megfelelő működéséért felelős vitamin.
De ez még nem minden: egy, az Andioxidants című folyóíratban 2015-ben publikált tanulmány szerint a piros színű paprikában minden más fajta paprikánál több antioxidáns található, így segíthet felvenni a harcot a diabétesz, a rák vagy éppen az Alzheimer ellen.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!