Közeledik a rettegett bikiniszezon és ahelyett, hogy őrült, sanyargatós diétába kezdenél, állíts össze egy hosszútávon is tartható, egészséges étrendet. Ennek elengedhetetlen része a kellő mennyiségű rostfogyasztás, melyet zöldségek, gyümölcsök formájában viszünk be leginkább a szervezetünkbe. Mivel nem tudunk ezekből napi szinten több kilót megenni, jöhet egy kis utánpótlás útifűmaghéj formájában.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Csodarost
Az útifű Indiában őshonos növény, magjait elsődlegesen gyógyászati célokra használják. Gyomor-és bélpanaszokkal küzdők számára a legjobb rostforrás. Az emésztőrendszerben elnyeli a vizet, lelassítva az emésztést és a különböző tápanyagok felszívódását. Ezzel például lassítva az éhségérzetet is a testben. Ez csak egy a számos jótékony hatásai közül, de tulajdonképpen az egész szervezetet egyensúlyi állapotába segíti.
Javítja a vércukorszintet
A vércukorszintünk testünk egész működésére hatással van. Az ingadozó vércukorszint lehet a 2-es típusú cukorbetegség és más anyagcserezavar figyelmeztető jele. Kutatások bizonyítják, hogy az útifűmaghéj rendszeres fogyasztása az étkezés után szabályozza a vércukorszint kilengéseit, így csökkentve a felszívódó szénhidrát mennyiségét. Mivel a magas rosttartalom elnyújtja a teltségérzetet, ezért cukorbetegek számára igencsak ajánlott, hiszen megszünteti a hirtelen jövő farkaséhséget. Inzulinrezisztens diétába is tökéletesen beilleszthető, akár édes-sós ízekhez egyaránt.
