5 dolog, ami biztos jele annak, hogy boldog vagy – Talán észre sem veszed, olyan természetes

5 dolog, ami biztos jele annak, hogy boldog vagy – Talán észre sem veszed, olyan természetes

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, ami biztos jele annak, hogy boldog vagy – Talán észre sem veszed, olyan természetes

Nem lehet pontosan meghatározni, mi a boldogság, mégis mindannyian el akarjuk érni. Néha könnyűnek és természetesnek érezzük, máskor totális küzdelemnek és lehetetlen vállalkozásnak. A vezető mentálhigiénés szakemberek és boldogságkutatók szerint a következő dolgok, viselkedésformák és cselekedetek biztos jelei a boldogságnak.

Élvezni a kialakított életmódot

A legtöbb ember olyan élethelyzetben van, amely a saját maga által meghozott döntések és választások alapján alakult ki. Nagyon sokszor van lehetőségünk saját életvitel kialakítására, noha legtöbben figyelmen kívül hagyjuk ezeket az esélyeket arra, hogy jobb legyen a helyzetünk.

Ha erőfeszítést kell tenni és energiát áldozni valamire, az emberek többsége a kisebb ellenállás felé mozdul. Ha önszántadból képes vagy egy saját életstílus kialakítására, és azt kedvvel és szeretettel teszed, akkor valószínűleg boldog vagy.

Jasmine Menser-Lust mentálhigiénés szaktanácsadó szerint a boldog életmódot úgy lehet definiálni, mint a harmónia és önmegvalósítás igaz érzését.

 

Jól kezelni a kudarcokat

A pszichológusok általánosan alkalmazott tézise a kudarcok átértékelése és produktív beépítése a pszichébe, valamint az életútba. Ha valaki képes a sikertelen eseményekből lelkileg és mentálisan profitálni, az a boldogság egyik fokmérőjeként is funkcionálhat.

Vess egy pillantást a közelmúltban történt fiaskóidra, és próbáld meg észrevenni, mennyiben voltak a hasznodra. Az, hogy átértékeled és pozitívummá konvertálod a negatív történések, csalódások hozományát, az egyik legjobb módja annak, hogy elmondhasd, valóban boldog vagy.

 

Igazat mondani

Őszintének lenni az élet minden területén egy olyan adottság vagy jellemvonás, ami a kiteljesedett és boldog élet folyamatában alakul ki. Minél komfortosabb viszonyban vagy saját magaddal és a kialakult értékrendszereddel, annál boldogabb vagy.

Natalie Moore los angeles-i terapeuta szerint a boldog emberek biztosak önmagukban, és nem aggódnak azon, hogy mások mit gondolnak róluk.

Ez felszabadítja őket, ami által nyíltak, őszinték és empatikusak lesznek másokkal szemben.

Ezzel a mentalitással az ember elég bátor ahhoz, hogy minden helyzetben elmondja, valójában mit érez – mindezt világosan és tisztelettel megfogalmazva.

 

A szenvedélynek élni

Ha képes vagy elengedni azt a felesleges érzést, hogy mások mit gondolnak rólad, akkor lényegesen több időd és energiád jut magadra, valamint a számodra releváns dolgokra.

Dr. Moore szerint a boldog emberek arra használják a felszabadult kapacitásaikat, hogy a kedvenc elfoglaltságuknak, hobbijuknak vagy szenvedélyüknek hódoljanak.

A lelkileg kiegyensúlyozott embereket a társadalom vagy más egyének elvárásai, ítéletei, tiltásai sem tartják vissza attól, hogy kedvükre való tevékenységeket folytassanak.

Aki boldog, az úgy érzi, hogy joga van az álmai után mennie, függetlenül attól, hogy milyen akadályok állnak előtte.

Meglátni az apró örömöket

A boldogság nem azt jelenti, hogy 24 órán keresztül eufóriában élsz. Ez lehetetlen és természetellenes dolog.

A boldog emberek azonban tudják, mikor kell lelassítani, és észrevenni a nüansznyi életörömöt vagy elégedettséget a gondokkal teli hétköznapokon is.

Ők tudják, hogy a boldogság nem a semmiből jön létre.

Megértik, hogy a tartós lelki jólét a munkájuk, hobbijaik és emberi kapcsolataik pozitív pillanataiból születik meg.

Aki boldog, az minden aspektusból törődik magával, tehát fizikailag, lelkileg és mentálisan is gondot fordít önmagára.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást