5 meglepő dolog, amit a szomszédod mindig tud rólad

5 meglepő dolog, amit a szomszédod mindig tud rólad

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 meglepő dolog, amit a szomszédod mindig tud rólad

Mikor nyaralsz

Még ha nem is jelented be a szomszédodnak, hogy az elkövetkező pár napot nem otthon töltöd, ő akkor is hamar észre fogja venni. Ha kertes házban élsz, akkor már önmagában az is elég feltűnő, hogy az ablakok be vannak sötétítve egy ideje, de az is sokat elárul, ha a levelek ott maradnak a postaládában.

Társasházban leginkább a csend válik feltűnővé, hiszen a szomszédod hamar észreveszi, hogy senki sem jár ki-be az ajtón, ahogy azt is, hogy este nem megy a tévé.

Mit nézel a tévében

A társasházak egyik hátulütője, hogy mindegy, mit csinálsz otthon; ha annak hangja van, a szomszéd sajnos tudni fog róla. Ezért aztán az sem sokáig marad titokban, hogy mit szeretsz nézni a tévében esténként.

De ugyancsak ez a helyzet akkor, ha kertes házban élsz. Nyáron a nyitott ablak mellett még egy szimpla beszélgetés is kihallatszik az utcára, de amennyiben nem figyelsz a függönyökre, úgy könnyen be is látnak az arra sétálók. Ha kíváncsi típus a szomszédod, hamar kideríti, mi a kedvenc műsorod.

A háziállatod viselkedését

Ha van otthon kutyád, akkor a szomszédod valószínűleg elég jól ismeri már a személyiségét, még akkor is, ha nem szokta megsimogatni. Ő ugyanis akkor is látja, mit csinál a kis kedvenced, ha te épp nem vagy otthon. Mennyire ugat, amikor egyedül van, hajlamos-e a rosszalkodásra; a szomszédod előtt ezek nem sokáig maradnak titokban.

Még akkor sem, ha egyébként nem említi meg ezeket a dolgokat a jó viszony érdekében.

Az anyagi helyzetedről

A szomszédod számára hamar nyilvánvalóvá válik, ha anyagi gondokkal küzdesz. Például sokat elárul, ha az egyébként szépen felépített otthonod egyre rosszabb állapotba kerül, valami tönkremegy, és nem költesz már egy ideje a felújításra. Szintén tudja azt is, hogy épp jobb anyagi helyzetben vagy: ha új holmikat vásárolsz, ő látja, és azonnal sejti, hogy fizetésemelést kaptál, vagy új munkahelyen kezdtél el dolgozni.

Családi gondok

Akármennyire is igyekszel eltitkolni mások elől a családi problémákat, sajnos elkerülhetetlen, hogy a szomszédod ne tudja meg. A veszekedések kiszűrődnek az ajtón, társasházban különösen, de még egy kertes otthonban sem könnyű ezt titokban tartani. A szomszédod látja, ha a párod ritkán van otthon, későn jár haza, és azt is, ha éppen nem nagyon vagytok beszélő viszonyban.

Szintén nem titok előtte az sem, ha a gyermekeiddel vannak gondok, így már csak ezért is jobb, ha pozitív viszonyt sikerül fenn tartani vele. Sok helyen ugyanis a szomszédok előszeretettel osztják meg a részleteket másokkal, pláne egy kis községben, ahol egyébként is nehéz bármit titokban tartani.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást