4 dolog, amit sosem lenne szabad posztolnod a kapcsolatodról

4 dolog, amit sosem lenne szabad posztolnod a kapcsolatodról

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 dolog, amit sosem lenne szabad posztolnod a kapcsolatodról

Felmérésekkel már alátámasztották, hogy azok a párok, akik igazán boldogok, nem posztolnak túl sokat magukról a közösségi oldalakon. Vannak, akik ezzel a megállapítással vajmi keveset foglalkoznak, és nem csupán fotókkal, hanem jóval személyesebb kiírásokkal is rendszeresen elárasztják az internetet. Pedig ezeket sosem lenne szabad posztolnod a kapcsolatodról!

Veszekedések és viták

Szerencsére manapság már nem olyan „népszerű”, de még mindig előfordul, hogy a párok nyilvános posztokban vitatják meg ügyes bajos dolgaikat.

A közösségi oldalak teret engednek a szabad véleménynyilvánításnak, aminek az eredménye sajnos az, hogy szinte mindenki él is ezzel a lehetőséggel – gyakran tájékozottság nélkül.

Az emberek sokkal alpáribb, lekezelőbb módon beszélgetnek egymással, mint ahogy azt négyszemközt tennék, hiszen az internet egyfajta anonimitást, távolságot biztosít.

Mondani sem kell, ez nem éppen helyes és célravezető hozzáállás a párkapcsolati viták rendezésére.

Főleg azért nem, mert azok általában amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is szállnak: ha utána nekiálltok a nyilvános ömlengésnek, az ismerőseitek komplett őrültnek fognak tartani benneteket, akik nem képesek a normális kapcsolati kommunikációra.

Utalgatások

Nem csupán a párkapcsolatokra, hanem minden baráti, családi viszonyra is igaz, hogy az utalgatás nem vezet célra.

A legtöbbször a párunknak fogalma sem lesz, mit szeretnénk, ha csak célozgatunk a vágyainkra – már csak ezért is teljesen felesleges különféle nyilvános utalgatásokkal véleményt nyilvánítani.

Főleg akkor, ha ezek a célzások nagyon is indulatosak, vagy olyan problémát feszegetnek, amit érdemes lenne mielőbb normálisan megbeszélnetek. Pl. ne írj ki egy vita után olyasmit, hogy „végre elszabadultál otthonról” avagy a pokolból, hiszen ez nyilván neked sem esne jól.

Az ismerőseitek is pontosan tudni fogják, hogy feszültség van köztetek, amit sokkal nehezebb orvosolni a nyílt színtéren, mint a négy fal között, kettesben.

Emellett jogosan gondolják, hogy utalgatás helyett sokkal célravezetőbb a nyílt kommunikáció, amire kiváló lehetőséget kínál pl. a privát levelezés (ha már mindenáron az internet segítségével akartok beszélgetni).

Túl intim pillanatok

Mindenkinek más a mérce az intimitást illetően. Van, akinél már egy csók is kiveri a biztosítékot, mások a szexualitás nyílt kifejezésére is csak legyintenek.

Azonban nem csupán azért nem jó ötlet intim pillanatot, bejegyzést közzétenni magatokról, mert megbotránkozhat a nagybácsikád, vagy, mert erre az ismerőseitek legjava egyáltalán nem kíváncsi.

Ha posztok formájában megosztjátok azokat a jeleneteket, eseményeket, amik kizárólag rátok tartoznának, akkor tulajdonképpen az intimitást teszitek közzé – ezzel azonban pontosan alapjaiban sérül a kapcsolatok e fontos alapköve.

Az intimitásban az a jó, ha csak a tiétek, senki másé: megismételhetetlen, egyedi, különleges. Nyilvánossá tételével alaposan veszít értékéből, ami bizony negatív hatást gyakorolhat a kapcsolatotokra.

 

Posztok a beleegyezése nélkül

Nem csak az lehet intim, amin mindketten szerepeltek! Bőven kimeríti ezt a fogalmat az is, ha a párod édesen alszik az ágyban melletted, vagy összebújva isszátok a forró kakaót.

A férfiak nem szeretnek sebezhetőnek, érzékenynek mutatkozni, legfeljebb otthon, szigorúan édes kettesben lazítanak kicsit az elvárásokon. Ezért aztán, amikor ilyen jelenetet posztolsz róla az engedélye nélkül, kicsit megrendül benned a bizalma.

Tudat alatt is attól fog félni, hogy nem lehet előtted önmaga, sosem gyengülhet el egy kicsit, mert annak azonnal meglesz a látszata és az eredménye.

Azt ugyanis borítékolhatod, hogy – ha nem is feltétlenül nyilvánosan – de a haverjai, kollégái szekálni fogják emiatt.

Egyébként is jogsértő a beleegyezése nélkül tartalmat megosztani valakiről, de a férfiak büszkesége könnyen sebezhető, így nem szerencsés visszaélned azzal, ha ilyen bizalmas jelenetet kaptál lencsevégre.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást