6 jó dolog, ami tavaly a bolygóval történt

6 jó dolog, ami tavaly a bolygóval történt

Címlap / Kikapcsolódás / 6 jó dolog, ami tavaly a bolygóval történt

2020-ra senki nem úgy fog visszaemlékezni, mint a kedvenc éve, de jó tudni, hogy – a Föld szempontjából – történtek pozitív dolgok is az elmúlt esztendőben.

Kiderült, hogy van remény az óceánoknak

Az óceánok pusztulása igenis visszafordítható! Egy igazán reményteli tanulmány szerint az óceánok állat- és növényvilága képes lenne regenerálódni, amennyiben a következő harminc évben tennénk érte. Ezalatt a túlhalászat és a vízszennyezés csökkentését, illetve a tengeri állatok lakóhelyeinek helyreállítását értik a tudósok, utóbbit például mesterséges korallzátonyokkal érhetjük el.

A jelentés szerint ez a kihívás igenis megvalósítható és az emberiség morális kötelessége egy élhető jövő érdekében.

Óceánok pusztulásának megakadályozása
readtea/istockphoto.com

Végre a divatvilág is lépett a fenntarthatóság felé

A ruhaipar kiemelten bűnös, hiszen a fast fashion olyan káros jelenségekért felelős, mint a kizsákmányolt munkaerő, a környezetszennyező gyártás és rengeteg hulladék. Tavaly azonban már ők is kénytelenek voltak lépéseket tenni a fenntarthatóbb működés érdekében, aminek lettek kézzelfogható eredményei is.

A Rothy márka műanyag zacskóit már óceánból kihalászott hulladékból gyártják, az H&M pedig a borászat által fel nem használt szőlőhéjat és magot használja fel a vegán, tehát etikus bőrtermékeihez.

Fenntartható, újrahasznosítható divat
golero/istockphoto.com

A bolygó egy pillanatra fellélegezhetett

A járvány emberek százmillióit kényszerítette otthoni munkavégzésre, aminek meglepően kellemes hatásai is voltak. A kevesebb autó kevesebb kibocsátott káros anyagot jelentett, legalábbis egy rövid ideig. Ha a tartós home office következtében ezentúl több ember dolgozhat majd otthonról, az mindenképpen előrelépés a környezetvédelem szempontjából.

CHUNYIP WONG/istockphoto.com

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»