2015 tavaszi cipőtrendek a stylist szemével

2015 tavaszi cipőtrendek a stylist szemével

Címlap / Stílus / Divat / 2015 tavaszi cipőtrendek a stylist szemével

Tavasszal nem csak a gardróbunk tartalmát variáljuk át, hanem a cipőszekrényét is. Előkerülnek a vékonyabb, színesebb, könnyedebb tavaszi topánjaink. Érdemes ilyenkor egy kicsit körülnézni, hogy mennyiben változtak az idei trendek a tavalyi évhez képest, és beújítani néhány számunkra ideális darabot. Ebben nyújtok most egy kis segítséget.

A platform

Még mindig hódítanak a platform talpmegoldások. Ahogyan már a korábbi cikkeimben is említésre került, a 60-as, 70-es évek trendjei új köntösbe öltöztetve, de visszatérnek a mindennapok viseletébe. A 70-es években pedig tipikusan jellemzőek voltak a platformos szandálok, igén tavasszal rengeteg variációjával találkozhatunk velük az üzletekben. Csinos ruhácskákhoz, bőszárú, könnyű esésű nadrágokhoz, vagy éppen egy divatos overálhoz is nagyon jól mutathatnak.

Nyitott orrú szandálok

A platform mellett tipikusan jellemzőek még az egyébként zártabb, de az orránál nyitott és magasabb, vagy akár laposabb változatban megálmodott szandálok is. Velük leggyakrabban bőrből vagy műbőrből találkozhatunk. Nagy előnyűk, hogy mivel zártabbak, ezért jobban tartják a lábat, és ha egy kicsit hűvösebbre válltana az idő, akkor pedig kevésbé fázhat benne a lábunk, mintha egy nyitott szandálban lennénk. Ez a szandáltípus szuperül mutathat egy farmernadrággal, de még egy kiskosztümmel is.

A slipon

Tavaly robbant be a divatba és terjedt el ez a lapos talpú, zárt és kényelmes surranó. Az egyszerű fazonú darabokat a tervezők izgalmas anyagokkal, színekkel, mintákkal és textúrákkal teszik változatossá és eredetibbé. Idén az emeltebb, telitalpú változata jelent nagy újítást, amely a hozzám hasonlóan alacsonyabb növésű hölgyeknek kedvez 🙂 Nagyon praktikus cipőtípus, ugyanis többféle stílussal is variálható, így például jól mutat egy szűk szárú farmerrel, egy sportosabb rövidnacival, de ha ügyesen variáljuk, akkor akár még egy könnyed és nőies maxiruhával is. 

Balerinák és a mamusztopánok

Hát igen, a balerina még mindig jolly jokernek számít.  Talán a tornacipő mellett az egyik legkönnyebben variálható lábbeli típus. Bőrből, műbőrből, vászon anyagból fordulnak elő a leggyakrabban, egyszínű, vagy mintás változataival is találkozhatunk.

A lekerekített orrmegoldás mellett a helyesebb orrú változatok is divatosak. A már közismert balerinák mellett a tavalyi évben berobbant ,,mamusztopánok” is hódítanak, amelyek fazonban annyiban különbözik a balerináétól, hogy az elején a mamuszhoz hasonlóan van egy aprócska nyelve a cipő felső részének. Gyakran díszítik bojttal vagy egy nagyobb mintával ennek a lábbelinek a felső részét.

Színes, mintás vászoncipők

A tornacipőhöz hasonló, könnyű vászoncipők rengeteg változatával találkozhatunk idén tavasszal. Printelt virágmintás, levélmintás, csíkos, pöttyös, egyszínű, rengeteg variáció szóbajöhet.

Nagyon kényelmes és praktikus viselet, ha egy kevésbé kötött változatot beújítunk (egyszínű fehéret, sötétkéket, vagy szürkét választunk), akkor azt biztos vagyok benne, hogy könnyen ki tudja használni a viselője. Ráadásul a balerina fazonokhoz hasonlóan a tiniktől kezdve egészen az idősebb korosztályig egy viselhető és praktikus darabnak számít.

A kényelmes gyógypapucsok, gyógyszandálok

Sokan idegenkednek ettől a szintén tavaly berobbant kényelmes fazontól, de amennyire idegenkedünk, annál praktikusabb és hasznos alapdarab lehet azoknak számára, akik bátrabbak és tudják viselni is ezt a fazont. Idén az egyszerű fekete, fehér változattól kezdve a dupla pántos, metál fényű (ezüst, arany), virágmintás, emelt talpú megoldásokkal is találkozhatunk.

Újragondolt ,,edzőcipő”

Néhány évvel ezelőtt még nem is gondoltuk volna, hogy a korábban cikinek gondolt sportcipőt menő lesz viselni. Olyannyira nem, hogy most már akár elegánsabb stílusokkal ötvözve is megállja a helyét, és nem csak hogy kényelmes, de még nagyon jól is mutat vele, hiszen egy csapásra feldobhatjuk és különlegesebbé varázsolhatjuk vele az outfitünket.

A felhozatalban találkozhatunk bőr és sportosabb anyagokból megálmodott változataival, egyszínű, élénk, nagyon színes és rikító, de akár még extravagáns, emelt talpú, tépőzáras változatokkal is. Az ilyen feltűnőbb darabok elviszik az egész megjelenésünket egy modernebb, különlegesebb irányba, bátrabbaknak javaslom. 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!