10 tévhit, amivel egy nőies leszbikus napi szinten szembesül

10 tévhit, amivel egy nőies leszbikus napi szinten szembesül

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 tévhit, amivel egy nőies leszbikus napi szinten szembesül / 2. oldal

Sokan kétségbe vonják szexualitásunkat

A már említett „nem nézel ki leszbikusnak” megjegyzés sok esetben jut el a „szerintem nem is vagy meleg” frázishoz. Sokan – főleg férfiak – képtelenek elfogadni, hogy annak ellenére, hogy úgy nézünk ki és úgy is viselkedünk, mint egy „nőies nő”, mégis a nőkhöz vonzódunk. Senkinek nem esik jól, ha megkérdőjelezik szexuális preferenciájának valódiságát, pedig ezzel a femme leszbikusok és a biszexuális nők gyakran találkoznak.

Femme-ként nehezebb az ismerkedés

Ha látsz egy butch lányt, könnyebben megmondod róla, hogy a nőkhöz vonzódik, mint egy femme-ről. Nekünk „lényegretörőbbnek” kell lennünk ismerkedéskor, mert nem látszik rajtunk, hogy melegek vagyunk.

Mivel napjainkban már nem ritkaság, ha két spicces heteró lány kicsit egymásnak esik a táncparketten, nekünk ismerkedéskor konkrétan a másik tudtára kell adnunk, hogy melegek vagyunk.

Úgy gondolják, minden „női feladatot” mi látunk el a kapcsolatban

A nemi szerepekkel kapcsolatban az emberek nagy része elég maradian gondolkodik. Azt hiszik, a butch az, aki leviszi a szemetet és intézi az autóval kapcsolatos, tehát egyszóval „férfias” teendőket, a femme pedig mos, főz és takarít. Ideje lenne kicsit túllépni ezeket az elavult gendernormákat, mert a legtöbb esetben nem állják meg a helyüket.

A férfiak azt hiszik, hogy heterót tudnak csinálni belőlünk

A már említett okok miatt a férfiak sokszor nem hiszik el, hogy melegek vagyunk, illetve szerintük legalábbis nem vagyunk „annyira melegek” hogy ne tudnának elcsábítani minket. Ez sajnos sok kényelmetlen helyzetet és kellemetlen nyomulást eredményez.

A párunkat sima barátnak nézik

Ha az emberek látnak az utcán két nőies nőt, sima barátnőnek néznek minket és mikor látják, hogy megpusziljuk egymást, vagy megfogjuk egymás kezét, sok meglepődött pillantással találkozunk.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást