Szerelem / Párkapcsolat

5 dolog, amit sose mondj egy leszbikus nőnek

A leszbikus közösség tagjának lenni nem mindig könnyű, mert az emberek a mai napig kétségbe vonják és/vagy hitetlenkedve megmosolyogják a meleg nők létezését. Néha anélkül udvariatlanok velük az emberek, hogy egyáltalán észrevennék, ezért a leszbikusok napi szinten kapnak érzéketlen és fárasztó megjegyzéseket. Ez az öt dolog az, amit sose mondj egy meleg nőnek.

„Biztos, hogy meleg vagy?”

Ezt a kérdést legtöbbször nem rossz szándékkal teszi fel az illető, mégis borzasztóan idegesítő, mert egyrészt valószínűleg ő lesz az ötvenedik, akitől egy meleg nő ezt hallja, másrészt mégiscsak azt sugallja, hogy szerinte a leszbikus személy nincs tisztában a saját hovatartozásával kapcsolatban. Az érzést, a vonzalmat nem is lehet igazán elmagyarázni, így a válasz minden valószínűség szerint az lesz, hogy „igen”.

„Azért vagy meleg, mert nem találtál magadnak egy rendes férfit.”

Ez az egyik legérzéketlenebb és legtudatlanabb dolog, amit egy meleg nőnek mondhatsz. Egy homoszexuális férfinak sosem mondana ilyet senki, egy leszbikus nő viszont napi szinten megkapja ezt. Egy ember nem azért lesz meleg, mert sikertelen volt az ellenkező nemnél és elege lett a rossz élményekből, ezért a saját neménél próbálkozik tovább. 

Olvastad már?  Mennyire könnyű téged kihasználni? Teszteld!

Lehet, hogy valaki a múltban randizott férfiakkal is, de ez nagyrészt a társadalmi elvárások miatt van, hiszen a mai napig nem könnyű dolog „comingoutolni” és felvállalni a homoszexualitást. Nem létezik olyan férfi, aki egy leszbikus nőt heteroszexuálissá tudna tenni.

„Én is csókolóztam már lánnyal, mégsem vagyok meleg.”

Az, hogy valaki tinikorában részegen lesmárolta a barátnőjét a buli hevében – minden bizonnyal a jelenlevő fiúk nagy örömére – elég távol áll attól, hogy valaki például kapcsolatban él egy másik nővel. Népszerű teória, hogy a „szexualitás fluid”, de nem mindenkié az, hiszen a legtöbb leszbikus nő el sem tudja képzelni, hogy egy férfival csókolózzon. 

Anna Shvets/pexels.com

„Csak azért vagy lányokkal, mert az most trendi!”

Hogy melegnek lenni a világtörténelem során mennyire volt „trendi”, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre elég annyit említeni, hogy vannak országok, ahol a homoszexualitást a mai napig halállal büntetik. Tény, hogy a fejlett, nyugati társadalmakban egyre többen comingoutolnak, de ez azért van, mert – ugyan nagyon lassan , de egyre – elfogadóbb a társadalom az LMBTQ közösséggel és egyszerűen kevésbé kell annyira félniük az erőszaktól és a megbélyegzéstől, mint pár évvel, évtizeddel ezelőtt.

Olvastad már?  Három mondat, ami tönkreteszi a házasságodat: soha ne mondd ki

Ennek semmi köze ahhoz, hogy melegnek lenni napjainkban „divat” lenne, a homoszexuálisok aránya a múltban is ugyanakkora volt, mint most, csak most többen fel merik vállalni, ennyi az egész. 

„Olyan csinos vagy … hogy lehetsz leszbikus?”

A közhiedelemmel ellentétben a homoszexualitás a kinézettől teljesen független. Vannak maszkulin külsejű leszbikusok, őket „butch” néven ismerjük, magyarul „fiús lánynak” hívjuk őket. Ők többnyire nagyon rövid hajat hordanak, nem sminkelik magukat és férfiasan öltözködnek, emiatt sokan – tévesen – transzneműnek tartják őket.

A „femme” a nőies meleg nők elnevezése, ők a pár passzív, feminin fele és általában – de nem mindig – butch párjuk van. A femme csinosan és nőiesen öltözködik, akár magassarkút és mélyen dekoltált ruhákat is felvesz. A „lipstick leszbikusok”, azaz a „rúzsleszbik” is nőies megjelenésű meleg nők, akik szintén a nőies melegekhez vonzódnak. Ezt a kifejezést már a nyolcvanas években is használták, San Franciscóban, ahol már akkor is viszonylag elfogadott volt a homoszexualitás. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást