„Azért vagy leszbikus, mert trendi!” – 5 dolog, amit sose mondj egy melegnek

„Azért vagy leszbikus, mert trendi!” – 5 dolog, amit sose mondj egy melegnek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Azért vagy leszbikus, mert trendi!” – 5 dolog, amit sose mondj egy melegnek

A leszbikus közösség tagjának lenni nem mindig könnyű, mert az emberek a mai napig kétségbe vonják és/vagy hitetlenkedve megmosolyogják a meleg nők létezését. Néha anélkül udvariatlanok velük az emberek, hogy egyáltalán észrevennék, ezért a leszbikusok napi szinten kapnak érzéketlen és fárasztó megjegyzéseket. Ez az öt dolog az, amit sose mondj egy meleg nőnek.

„Biztos, hogy meleg vagy?”

Ezt a kérdést legtöbbször nem rossz szándékkal teszi fel az illető, mégis borzasztóan idegesítő, mert egyrészt valószínűleg ő lesz az ötvenedik, akitől egy meleg nő ezt hallja, másrészt mégiscsak azt sugallja, hogy szerinte a leszbikus személy nincs tisztában a saját hovatartozásával kapcsolatban. Az érzést, a vonzalmat nem is lehet igazán elmagyarázni, így a válasz minden valószínűség szerint az lesz, hogy „igen”.

„Azért vagy meleg, mert nem találtál magadnak egy rendes férfit.”

Ez az egyik legérzéketlenebb és legtudatlanabb dolog, amit egy meleg nőnek mondhatsz.

Egy homoszexuális férfinak sosem mondana ilyet senki, egy leszbikus nő viszont napi szinten megkapja ezt. Egy ember nem azért lesz meleg, mert sikertelen volt az ellenkező nemnél és elege lett a rossz élményekből, ezért a saját neménél próbálkozik tovább. 

Lehet, hogy valaki a múltban randizott férfiakkal is, de ez nagyrészt a társadalmi elvárások miatt van, hiszen a mai napig nem könnyű dolog „comingoutolni” és felvállalni a homoszexualitást. Nem létezik olyan férfi, aki egy leszbikus nőt heteroszexuálissá tudna tenni.

Anna Shvets/pexels.com

„Én is csókolóztam már lánnyal, mégsem vagyok meleg.”

Az, hogy valaki tinikorában részegen lesmárolta a barátnőjét a buli hevében – minden bizonnyal a jelenlevő fiúk nagy örömére – elég távol áll attól, hogy valaki például kapcsolatban él egy másik nővel. Népszerű teória, hogy a „szexualitás fluid”, de nem mindenkié az, hiszen a legtöbb leszbikus nő el sem tudja képzelni, hogy egy férfival csókolózzon. 

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Tibor
    2021.06.29., 17:57

    Nagyon meleg van itt Floridában, de Magyarországon melegebb. Ki futi?

    Válasz

Írj egy hozzászólást