10 tévhit, amivel egy nőies leszbikus napi szinten szembesül

10 tévhit, amivel egy nőies leszbikus napi szinten szembesül

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 tévhit, amivel egy nőies leszbikus napi szinten szembesül

Azt hiszik, hivalkodunk a melegségünkkel

A „femme” szó franciául nőt jelent, és a leszbikus párkapcsolatban a nőies külsejű partnerre használják ezt a kifejezést. Femme leszbikusnak lenni szuper, hiszen az ember megéli nőiességét és a saját képére formálhatja. Azonban ezzel – sokak véleménye ellenére – egyikünk sem kérkedik.

„Nem nézel ki leszbikusnak”

Egy femme valóban nem fiús lány, de attól még az LMBTQ közösség tagja, hiszen ez nem a kinézeten múlik. Hetente többször megkapjuk, hogy „nem nézek ki melegnek” és nem tudjuk, mit kezdjünk ezzel a megállapítással.

A legrosszabb az, mikor az illető ezt egyenesen bóknak szánja.

Megszólnak, ha a párunk „butch”

A butch a leszbikus pár fiús megjelenésű tagja és emiatt gyakran kérdezik, hogyha a partnerünk úgy néz ki, mint egy fiú, akkor miért nem férfiakkal randizunk? Ezeknek az embereknek azt üzenjük, hogy egy „szerelmespár” nem feltétlenül egy nőből és egy férfiból áll, mi meg senkinek nem tartozunk magyarázattal azért, hogy nekünk mi tetszik.

Bezzeg ha egy másik femme a partnerünk, az mindenkinek bejön

Az emberek egy része olyan, mint az a konzervatív amerikai politikus, aki látványosan homofób volt, majd lebukott, hogy az online keresési történetében kiemelt helyen szerepelt a „girl on girl”, azaz leszbikus pornó. Ha két femme alkot egy párt, mindenki úgy kezeli őket, mint egy élő pornóreklámot, ez a tárgyiasítás pedig rendkívül frusztráló.

StockRocket/istockphoto.com

Az, hogy heterónak nézünk ki, kétélű fegyver

Ha egy nő nőies, nem tudják megmondani róla, hogy meleg, ami a mindennapi életben némi védelmet nyújt a bigott, előítéletes emberekkel szemben, hiszen háborítatlanul élhetjük életünket. Így viszont kicsit kimaradunk abból, hogy a meleg közösség részeként tekintsenek ránk.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást