10 romantikus regény, amire most mindenkinek nagy szüksége van

10 romantikus regény, amire most mindenkinek nagy szüksége van

Címlap / Kikapcsolódás / 10 romantikus regény, amire most mindenkinek nagy szüksége van

Sokan mondják, hogy fura az ízlésem, soha nem az tetszik, ami másoknak. Ugyanakkor ez a 10 regény szerintem óriási hatást gyakorol olvasójára. Ha nem olvastad őket, válassz közülük, ismerd meg a világirodalom szerelmes-romantikus műveit, amelyek kicsit másképp mutatják be a legszebb emberi érzést.

Emily Brontë: Üvöltő szelek (1847)

Komor hangvételű regény a síron túli szerelemről. Egy nő és két férfi története, egy szerelmi háromszögé, amely szívfacsaró hatással lesz rád. Olyan könyv, amit nem tudsz és nem is akarsz letenni. Történet egy rossz döntésről, mindent elsöprő szenvedélyről, tragikus végkifejlettel, könnyekkel a szemedben.

 

Boris Vian: Tajtékos napok (1946)

Boris Vian szerintem egy zseni volt.

Az egyik legszebb és leginkább megragadó története, a Tajtékos napok. A regényből film is készült, Audrey Tatou főszereplésével. A regény főszereplői egy lány és egy fiú, akik nagyon-nagyon szeretik egymást. A lány tüdejében egy virág nő, ami élősködőként fonja körbe az egész testét. A 20. században jelen lévő társadalmi és szociális problémák metaforája ez a növény, ami a szeretet és a szerelem útjában áll.

 

Oldalak: 1 2 3 4 5

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást