Szerelem / Szex

A legnépszerűbb fétis a láb? 10 meglepő szex érdekesség

A legnépszerűbb fétis a láb? 10 meglepő szex érdekesség

Nem mindig számított bűnös cselekedetnek

A hetvenes évek hippi korszaka hozta el a szexuális forradalmat, előtte a szex tabunak számított, kivéve a római kori időket. A kereszténység előtti vallások azonban nem szégyenteljes és bűnös tevékenységnek állították be a szexet. Kifejezetten ünnepelték, hiszen az istenek érzéki erejének megnyilvánulásaként tekintettek rá.

Már az ősember is használt szexuális segédeszközöket

Találtak olyan őskori barlangrajzokat, melyek azt ábrázolják, hogy emberek magukat – és másokat – kényeztetnek műpénisszel. Ezek a 30 ezer éves ábrák tehát bizonyítják, hogy szexuális segédeszközöket az ember jóval a kerék előtt találta fel.  

A fanszőrzetnek fontos szerepe van

Az evolúció során az ember elvesztette a testszőrzetét, pár helyen azonban valamiért a mai napig növesztünk szőrt, mint például a hónalj vagy a nemi szervek környéke. A tudósok szerint ennek nagy valószínűséggel az az oka, hogy a szőrszálak megtartják feromont, ami nem más, mint a „szexuális illatunk”. 

A legnépszerűbb fétis a láb

Szinte bármely testrész vagy ruhadarab lehet valaki szexuális fantáziájának felkorbácsolója, de a nyugati társadalmakban egyértelműen a női cipő és lábfej a legelterjedtebb – és mondhatni legelfogadottabb – fétis. Ez nem csoda, ha belegondolunk, hogy olyan fétis is létezik például, mint a formikofília, amikor azt élvezi az illető, hogy rovarok vagy kukacok másznak a nemi szerve körül. 

A szex egészségesebb, mint gondolnánk

A férfiaknál már heti egyetlen szexuális együttlét is csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázatát 30 százalékkal, a sztrókét 50, a diebéteszt pedig 40 százalékkal. A szexuálisan aktív urak közül sokkal többen érik meg a 80 éves kort, de a nőkre is jó hatással van a szex. A női orgazmus ugyanis segít távoltartani a mellrákot és a depressziót. 

A cikk még nem ért véget! A következő 5 érdekességet ide kattintva tudod elolvasni >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást