10 film igaz történetek alapján, amit mindenképp látnod kell!

10 film igaz történetek alapján, amit mindenképp látnod kell!

Címlap / Kikapcsolódás / 10 film igaz történetek alapján, amit mindenképp látnod kell!

A két pápa (Rendezte: Fernando Meirelles, 2019)

A film két nagy gondolkodó, két nagyhatalmú vallási vezető, az épp hivataláról lemondani készülő XVI. Benedek pápa és Jorge Mario Bergoglio, vagyis Ferenc pápa története. Persze, csak akkor, ha messziről vizsgáljuk a filmet. Közelebbről sokkal többről szól: a hitről, az emberi vétkekről, bűnökről, Istenről és arról a hídról, ami a hit által összeköt. Anthony Hopkins (Benedek) és Jonathan Pryce (Ferenc) csodásan játszik, ahogy ezt már megszokhattuk mindkettejüktől. 

Az alapító (Rendezte: John Lee Hancock, 2016)

A nagy lopás. Csak így lehet jellemezni Ray Kroc és a McDonald fivérek történetét. Az 1950-es években az utazó ügynökként tevékenykedő Kroc nyugodt életet élhetne, ám neki még nem elég, amit elért eddig. Szemet szúr neki egy kis étterem, ami szokatlanul nagy mennyiségű shake-gépet vásárol.

Kroc meglátogatja a kis hamburgerezőt, és innentől kezdve nem tud másra gondolni, csak arra, hogy franchise-t csináljon az étteremből.

Megszületik a McDonald’s, a milliárdos birodalom. Kroc egyedüli alapítóként hivatkozott saját magára, a McDonald fivérek pedig tönkrementek. Michael Keaton zseniális Ray Kroc szerepében.

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (Rendezte: Joe Berlinger, 2019)

Ted Bundy az Egyesült Államok történetének egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány egy igazi nárcisztikus pszichopata története. Annyira sármos és jó kiállású volt, hogy még az elfogása után is sokan kételkedtek a bűnösségében, pedig brutális kegyetlenséggel gyilkolt meg több, mint 30 fiatal nőt.

A filmben a gyilkosságok kevesebb szerepet kapnak, Ted Bundy személyére koncentrál, akit Zac Efron alakít – kilépve a tinifiú imidzsből. Bundy tárgyalása volt az első az USA-ban, amit élőben közvetítettek, a filmben is kidomborodnak a tárgyalótermi jelenetek. John Malkovich Edward D. Cowart bíró szerepében fantasztikus.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást