10 film igaz történetek alapján, amit mindenképp látnod kell!

10 film igaz történetek alapján, amit mindenképp látnod kell!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 10 film igaz történetek alapján, amit mindenképp látnod kell!

Az igaz történeteken alapuló alkotások mindig különös élményt nyújtanak. Érdekes dolog összehasonlítani a filmet a könyvvel (ha van), és a való élettel. Íme, a mi tízes listánk olyan filmekről, amelyek megtörtént eseményeket dolgoznak fel, és szerintünk neked is látnod kell őket.

A két pápa (Rendezte: Fernando Meirelles, 2019)

A film két nagy gondolkodó, két nagyhatalmú vallási vezető, az épp hivataláról lemondani készülő XVI. Benedek pápa és Jorge Mario Bergoglio, vagyis Ferenc pápa története. Persze, csak akkor, ha messziről vizsgáljuk a filmet. Közelebbről sokkal többről szól: a hitről, az emberi vétkekről, bűnökről, Istenről és arról a hídról, ami a hit által összeköt. Anthony Hopkins (Benedek) és Jonathan Pryce (Ferenc) csodásan játszik, ahogy ezt már megszokhattuk mindkettejüktől. 

Az alapító (Rendezte: John Lee Hancock, 2016)

A nagy lopás. Csak így lehet jellemezni Ray Kroc és a McDonald fivérek történetét. Az 1950-es években az utazó ügynökként tevékenykedő Kroc nyugodt életet élhetne, ám neki még nem elég, amit elért eddig. Szemet szúr neki egy kis étterem, ami szokatlanul nagy mennyiségű shake-gépet vásárol.

Kroc meglátogatja a kis hamburgerezőt, és innentől kezdve nem tud másra gondolni, csak arra, hogy franchise-t csináljon az étteremből. Megszületik a McDonald’s, a milliárdos birodalom. Kroc egyedüli alapítóként hivatkozott saját magára, a McDonald fivérek pedig tönkrementek. Michael Keaton zseniális Ray Kroc szerepében.

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (Rendezte: Joe Berlinger, 2019)

Ted Bundy az Egyesült Államok történetének egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány egy igazi nárcisztikus pszichopata története. Annyira sármos és jó kiállású volt, hogy még az elfogása után is sokan kételkedtek a bűnösségében, pedig brutális kegyetlenséggel gyilkolt meg több, mint 30 fiatal nőt.

A filmben a gyilkosságok kevesebb szerepet kapnak, Ted Bundy személyére koncentrál, akit Zac Efron alakít – kilépve a tinifiú imidzsből. Bundy tárgyalása volt az első az USA-ban, amit élőben közvetítettek, a filmben is kidomborodnak a tárgyalótermi jelenetek.

John Malkovich Edward D. Cowart bíró szerepében fantasztikus.

A fiú, aki befogta a szelet (Rendezte: Chiwetel Ejiofor, 2018)

Szívmelengető történet arról, hogy az emberi tehetség és zsenialitás mindig, minden körülmények között utat tör magának. William Kamkwamba Malawiban, egy kis faluban él. Olyan szegények, hogy nem járhat iskolába. A fiú viszont tudni akar! Mindent és mindenről.

Leginkább a saját faluja problémájára szeretne megoldást találni. Mindössze 14 éves, amikor lát egy képet egy szélerőműről, és elhatározza, hogy megépíti, hogy mindig tudják locsolni a vetést, és legyen, mit enni. Siker koronázza a tervét, és létrehoz egy szélerőművet. Szemétből. 

Nagy szemek (Rendezte: Tim Burton, 2014)

Walter Keane jellegzetes stílusú képeivel kiváltja az emberek rajongását. Senki nem sejti azonban, hogy a nagy szemű alakokat ábrázoló remekműveket valójában a felesége, Margaret festi. A gyermekével San Franciscóba érkező Margaret egyedül neveli a kislányát válása után. A nő egy bútorgyárban kap állást, mellette pedig jövedelemkiegészítésként portrékat rajzol.

Walter Keane beleszeret Margaretbe és a festményeibe is. Összeházasodnak, majd ráveszi, hogy a képeken használják a Keane nevet. Innen már csak egy apró lépés a hatalmas csalás. Christoph Waltz és Amy Adams alakítása miatt mindenképp megéri megnézni.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»