Háztartás / Otthon

10 dolog a lakásban, amit elfelejtünk takarítani, pedig nagyon is kellene

10 dolog a lakásban, amit elfelejtünk takarítani, pedig nagyon is kellene

1. Mennyezet

Nézz föl. Látod a pókhálókat? Ha azokat nem is látsz hirtelen, akkor is hidd el, hogy rengeteg por telepszik meg a mennyezet nagy felületén, amit időnként érdemes lesöpörni róla. Fogj egy seprűt és szépen sepregess egy jót úgy, mintha a padlót takarítanád.

2. Szekrényajtók belseje és polcok alja

Senkinek sem tartozik a kedvenc időtöltései közé a takarítás, ezért igyekszünk minél hamarabb túlesni rajta és csak ott takarítani, „ahol a papok táncolnak”. A szekrények frontjaira és a polcok tetejére rendszeresen sor kerül, pedig a belső és alsó részek is sok koszt összeszednek, így legközelebb ott is töröld le őket.

3. Villanykapcsolók

Hányszor kapcsoljuk le vagy fel piszkos kézzel a villanyt? Bizony sokszor, ezért illik hetente fertőtleníteni minden kapcsolót.

4. Ruhásszekrény ajtajának élei

Ez is egy tipikus elfelejtett rész, pedig a gardróbok ajtószélei mágnesként vonzzák a szöszt és a port. Egy nedves, tisztítószeres ronggyal töröld ás az éleket és sarkokat, majd nézd meg a rongyot: meglepődsz, milyen koszos lesz majd és többször biztos nem hagyod ki ezt a részt. 

5. Lámpaernyők

Ha már a mennyezetnél tartunk, milyen gyakran porolod le a mennyezeti lámpákat? A legtöbben csak évente egyszer, a tavaszi nagytakarításnál, pedig amennyi por és rovartetem megül rajtuk, bizony érdemes évszakonként nekik esnünk.  

cottonbro/pexels.com

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást