Zsuzsi megmutatja: ragyogó arany-zöld karácsonyi smink 7 lépésben

Zsuzsi megmutatja: ragyogó arany-zöld karácsonyi smink 7 lépésben

Címlap / Stílus / Arc / Zsuzsi megmutatja: ragyogó arany-zöld karácsonyi smink 7 lépésben

Ha karácsonyi sminkről van szó, akkor általában az arany, bronz, ezüst, zöld és vörös különböző árnyalatai jutnak az eszünkbe. Persze nem törvényszerű, hogy ezeket kell használnunk, bátran meríthetünk ihletet az otthon feldíszített karácsonyfánk díszeiből is. Én mégis legszívesebben az előbb említett színeket keresem ilyenkor elő, ám igyekszem változatosan kombinálni őket. Ezúttal egy könnyen elkészíthető, mégis mutatós sminket hoztam nektek, aminek az elkészítése nem igényel sok terméket, és könnyen lehet vadítani is rajta egy bulisabb hangulatú összejövetelhez.

Bázis a szemekre

A szemhéjra mindig vigyünk fel egy bázist sminkelés előtt, ami segít a színek intenzitásának és tartósságának megőrzésében.

Sötét szemhéjpúder

A mozgó szemhéj teljes felületére vigyünk fel egy sötétzöld szemhéjpúdert.

Ezt lapos ecsettel, finom, ütögető mozdulatokkal tegyük, ne kezdjük még eldolgozni.

Finomítsuk a széleket

Ha megfelelő mennyiségű festék került a szemhéjra, vegyünk a kezünkbe egy tiszta ecsetet, aminek tömör szőre van és lekerekített a vége.

Ezzel finomítsuk a sötétzöld szín széleit, hogy sehol ne maradjon éles vonal és szép füstös hatást kapjunk.

Arany szemhéjpúder

A zöld szín fölé a szemöldök irányába vigyünk fel egy fényes, akár metálos csillogású arany árnyalatot.

Mivel a zöldet az előző lépésben már eldolgoztuk, ezzel könnyű dolgunk van, szinte azonnal össze fognak olvadni a kellő mértékben úgy, hogy közben szépen érvényesül majd az aranynak a fénye.

Füstösítsünk!

Ne feledkezzünk meg az alsó szempilláink tövéről sem!

Belülre érdemes egy kicsit tenni az aranyból, hogy kiemelje a tekintetünket, a külső 2/3-ra pedig kerüljön a zöld. Ügyeljünk rá, hogy a szem külső részénél találkozzanak a színek!

Ha elértük a kívánt intenzitást, egy bőrszínű, matt szemhéjpúderrel menjünk körbe a szemünk körül, és a festékek széleit mindenhol füstösítsük el. Ez a lépés hihetetlenül fontos, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla.

Jöhet a kontúr!

Kontúrozzuk a szemünket fekete vagy sötétzöld szemceruzával. Akinek lelógó szemhéja van, azaz csak egy kis rész látszik ki a zöld színből, az ezt a lépést inkább hagyja ki.

Helyette a felső vízvonalra vigye fel a feketét, így a zöld is érvényesülni fog, és a sötét, titokzatos hatást is megkapja a smink.

Erre a célra ajánlott ceruza helyett vízálló vagy extra tartós tust használni.

Szempillaspirál, pirosító és szájfény!

Utolsó lépésként jöhet a fekete szempillaspirál, és már kész is a sminkünk. Én barackos árnyalatú pirosítóval és gyöngyházfényű bézs szájfénnyel párosítottam.

Remekül illik hozzá a vörös rúzs is, amivel akár a családi összejövetel után egy perc alatt felkészülhetünk a barátokkal való, bulisabb hangulatú ünneplésre.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!