Életmód / Táplálkozás

5+1 zsírgyilkos anyagcsere-gyorsító tipp – Ints búcsút a felesleges kilóknak mindörökre

Step lépcső

Egy-két kávé és zöld tea

A koffein rövidtávon növeli az úgynevezett metabolikus rátát, tehát az anyagcsere hatásfokát. Napi egy-két csészényi fekete tehát jó hatással van az egészséges felnőtt szervezetre, amennyiben az utolsó adag nem később, mint a lefekvés előtt hat órával kerül felhörpintésre.

A másik jolly joker frissítő a zöld tea, amely antioxidánsainak köszönhetően képest 17%-kal fokozni az elégetett kalóriák számát egy közepes intenzitású edzés alatt. A filteres is jó, de ha teheted, inkább hagyományosat válassz!

Ha úgy érzed, hogy erőfeszítéseid ellenére is lassú az anyagcseréd, és nem tapasztalod az elvárt erőnléti fejlődést, nem árt orvoshoz menned egy kivizsgálás erejéig. Előfordulhat ugyanis, hogy kezelést igénylő probléma áll a háttérben – például vitaminhiány vagy pajzsmirigy-működési rendellenesség.

Építs izmot!

„Jaj, én nem akarok izmosodni! A vékonyabb test a célom…” – szoktak sopánkodni a nők, amikor a súlyzózásra terelődik a szó. Pedig az izmosság nem azt jelenti, hogy Arnold Schwarzeneggert megszégyenítő deltákkal kell feszítened, másfelől pedig az anyagcsere élénkítésével gyorsítja a zsírégetésed.

Mérések bizonyítják, hogy az izmok háromszor annyi kalóriát égetnek saját maguk fenntartására egységnyi idő alatt, mint a zsírsejtek. Éppen ezért ne zárkózz el az erőedzéstől sem!

Használj step lépcsőt!

A magas intenzitású edzés nemcsak a mozgás ideje alatt növeli az energiafelhasználást, hanem akár 24 órával később, nyugalmi helyzetben is. Ez óriási előny az enyhe vagy közepes igénybevétellel járó sportokhoz képest.

A step lépcső alkalmazása az aerobik gyakorlatok során lehetővé teszi, hogy egyszerűnek tűnő, ugyanakkor megerőltető mozdulatok végzésével megtapasztald a saját határaidat, zsírégető tartományba növeld a pulzusod, illetve formás lábakat és popsit kreálj magadnak. Bármilyen intervallum edzés is ezt a célt szolgálja.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást