A vörös haj 4 fő árnyalata: a szín, ami illik hozzád a bőrtónusod szerint

A vörös haj 4 fő árnyalata: a szín, ami illik hozzád a bőrtónusod szerint

Címlap / Stílus / Haj / A vörös haj 4 fő árnyalata: a szín, ami illik hozzád a bőrtónusod szerint

Szőkésvörös

Ha azt gondoltad, hogy vegyes és sárgás bőrtípussal le kell mondanod a vörös hajról, akkor nagyon tévedsz! A szőkésebb vöröses árnyalatok ugyanis remekül állnak a meleg bőrtónusú hölgyeknek is.

Nagyon sötét szemszín esetén azonban nem érdemes ezt az árnyalatot választanod, inkább a hajszíned hőmérsékletéhez hasonló zöldes, karamell és sötétebb kék szemszínek azok, amiket ezzel az árnyalattal ki fogsz tudni emelni. A nagyon világos szemhez sem túl előnyös ezt a fajta vöröset választanod, mert túlságosan sápatagnak fogsz látszani, akár egy üvegszemű porcelánbaba.

A legjobban valószínűleg az az árnyalat fog állni, amelyik a szemöldököd tónusával a leginkább passzol.

 

Klasszikus vörös

A klasszikus vagy természetes vörös haj főként a sápadtabb arcú, világos szemű, szeplős hölgyek kiváltsága. Ha emellett a szín mellett voksolsz, akkor mindenképpen hideg tónusú, világos bőrrrel és szemmel kell rendelkezned, mert minden más mellett túlságosan természetellenesnek hathat ez a vörös árnyalat.

Amennyiben szeplős vagy, nem is kétséges, hogy számodra a klasszikus vörös lesz a tökéletes választás. Nem túl ritka, de akadnak olyan sötét hajú és szemű hölgyek is, akiknek szintén nagyon érzékeny, világos a bőrük, talán még szeplős is. Ha te is ilyen típus vagy, akkor mindenféle világos hajszínt felejts el.

 

Gyömbér

A gyömbér vörös az, amivel nagy általánosságban a vörös hajszínt azonosítani szokás – elég, ha csak Ginger Spice-ra, azaz Geri Halliwellre gondolunk, aki a Spice Girls óta szinte az összes vörös árnyalaton végigment már.

Ez az árnyalat valahol a szőkésvörös és a klasszikus vörös között található, de már sokkal több narancsos árnyalat van benne, mint a klasszikus vörösben.

Ez a szín mindig a melegebb bőrtónusú hölgyeknek kedvez, de szemszín tekintetében inkább a sötétebb árnyalatok jöhetnek szóba úgy, mint zöldesbarna, sötét karamell, sötétkék és a többi.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást