Most tényleg? Így fogjuk viselni a maszkokat?

Most tényleg? Így fogjuk viselni a maszkokat?

Címlap / Stílus / Divat / Most tényleg? Így fogjuk viselni a maszkokat?

Többen úgy vélik, a maszkviselés nálunk éppúgy alapvető lesz, mint az ázsiai országokban, ahol nem csupán a vírusok és baktériumok, hanem a környezetszennyezés ellen is védekeznek ily módon az emberek. Ameddig kötelező a maszkviselés bizonyos intézményekben, vagy helyeken, addig a kereslet meghatározza majd a piacot – de mire számíthatunk a jövőben?

Hirdetőtábla és az önkifejezés módszere is egyben

Az önkifejezés egyik kiváló módja a maszkviselés, hiszen sokat elmond a viselőjéről a választott maszk. Az előnyben részesített textilanyag, esetleg a felirat, mintázat azonnal észrevehető és árulkodik a személyiségedről. Ugyanígy státuszszimbólum lehet a márka, és egyből megmutatja, milyen az anyagi helyzeted, hol foglalod el a helyedet a társadalomban – akárcsak egy drága ékszer. Persze, a maszkok eredeti célja korántsem ez, de amint a divat eszközeivé, szinte kiegészítővé váltak, sokan kezdtek egyfajta bizsuként tekinteni rájuk.

Mint ilyen, a maszk immáron nem csak egészségvédő, hanem reklámfelület és az önkifejezés módszere: lehetőséget teremtett arra, hogy a megszokottól eltérő módon is viseljük, és új szabásvonalakat próbáljunk ki általuk.

A maszknál jobb hirdetőfelületre nincs is szüksége a különféle márkáknak: először mindig az emberek arcát nézzük meg, így aztán a maszkokra kerülő márkajelzések tökéletes reklámnak bizonyulnak. Számos más előnye is van a tulajdonosok számára a maszkgyártásnak, hiszen a szabásvonal egyszerű, kevés anyag szükséges hozzá, a gyártás így gyors és hatékony.

 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

17 hozzászólás

 • Zildi
  2020.10.16., 10:08

  Utánozzuk az arab nőket! Vége lesz itt a nagy szabadosságnak, lányok!
  Jön majd a hosszú- ruha divat, és kész is!
  Mindenesetre nőiesebb, mint a szakadt farmer!

  Válasz
  • Gondos Gábor
   2020.11.06., 06:53

   Végre itt a ripacsok végnapja ! Viszont az előnytelen ábrázatot így el is takarhatják. A férfiak zsákba macskát nézegethetnek.

   Válasz
   • Mária Molnárni
    2020.12.07., 10:34

    Lehet, hogy erre ment ki a Földet elárasztó vírus elterjesztése? (LE/győzték az arabok a modern gondolkodású Emberiséget?

    Válasz
 • Kné
  2020.10.16., 10:53

  Rosszul tudja a cikkíró, a maszk nem helyettesíthető sállal, kendővel. Sajnos!

  Válasz
  • Magdolna Hegyi
   2020.11.05., 13:06

   igaz, de valamit írni kellett!

   Válasz
  • banurr
   2020.11.05., 17:33

   Talán az egyik legismertebb alternatívája a maszknak a kendő, már csak azért is, mert sok országban – hazánkban nem – kiváltható a maszk, ha egy sál, vagy kendő segítségével eltakarod az orrodat és a szádat.

   Válasz
 • Alex
  2020.10.16., 13:16

  Eszébe jutott már valakinek aki „divat maszkokat” népszerűsít, hogy mit tesz ezzel?
  Kislányom 13 éves, de neki több van…
  Ő is szeretett volna divatos maszkot, így elmentünk az Árkád alsó szintjén egy nagy választékkal rendelkező „szigethez”. Miközben lányom válogatott nézegette a szép maszkokat, megkérdeztem az eladótól;
  Ezek a maszkok mennyi ideig védenek, milyen gyakran kell cserélni őket, ha valaki a biztonságára is figyel?
  A fiatal, csinos eladó, röviden, őszintén válaszolt: Ezek nem védenek semmitől, ritka szövésű anyagok.
  Ezek szépek…
  Lányom letette ami a kezében volt, és szólt;
  Apa, meggondoltam, maradok az eddig hordott maszkoknál.

  Válasz
  • Magdolna Hegyi
   2020.11.05., 13:08

   Értelmes gyermek!

   Válasz
 • Gőgös Klára
  2020.10.17., 08:43

  Én ugyanezt vallom. Ez már 1/4 ed csador.

  Válasz
 • Kéky Magnólia
  2020.11.05., 11:35

  Mindenesetre sminkelni felesleges –, mert csak elkenődik mindegyik alatt…

  Válasz
 • Irénke
  2020.11.05., 13:59

  A nem sminkeléssel spórolunk meg sokat !!!! nincs szükség alapozóra,rúzsra, arcpirosítóra, meg tudom is én mi mindent kentünk eddig magunkra!! egy kevés szempilla spirál, némi szemfesték és a megszokott krémek. Ennyit használunk a maszk alatt.. Kész spórolás, pénzben és időben egyaránt. !!!

  Válasz
  • Hrabovszky
   2020.11.06., 06:56

   Jó lenne a vakolatmentesség a vírus után is maradna. Milyen lehet egy igazi női test műcicik és vastag vakolat nélkül ? Szerintem csodálatos !

   Válasz
 • öreg
  2020.11.06., 18:19

  Ez a maskara a levegő szennyezés és szálló por ellen valóban véd! Nem igazán viszont a vírusok ellen… Milyen jó lenne ha belelátnánk a titkokba is!

  Válasz
  • Mária Molnári
   2020.12.07., 10:39

   Sajnos, igen. Katasztrófa az európai Embernek.

   Válasz
 • V. Ferenc
  2020.12.07., 10:39

  Mivel nem vagyunk ázsiában minek használjuk ezt a szart mert semmitől nem véd meg csak az állam zsebe dagad!

  Válasz
 • Kenderesi László
  2020.12.07., 22:32

  A vírust végül is egy arab migránson keresztül eresztették szabadlábra Olaszországban. A célja az volt mint kitudódott, hogy a kiterjedt vírusfertőzés hatására a sokat csúfolt csadort Európában nem használó nők most hasonló ruahadarab, a maszk viselésére legyenek kötelezve. Igy egában lehettek. Később az európai nők is rájöttek ennek hasznosságára , mivel így titokban tarthatják sokszor csak erős kozmetikázással helre hozott ábrázatukat. Ráadásul a drága szépészeti szereket és beavatkozásokat is megspórolhatják. A hosszú, horgas orrú, hiányos fogazatú nők kedvence elett egyből. A maszkviselés eltörlése ellen peticiót is készülnek a nemzeti kormányokhoz benyújtani.

  Válasz
  • Bokor Péter
   2020.12.07., 22:39

   Szerintem is így történhetett, de akkor Kínában hogyan lett egyszeriben vége és oda ki vitte el ? Bár a repülőgépek világában ez csak néhány óra kérdése lehet. Valaki jól kigondolhatta és megszervezte hogy mindenkinek ilyen kötelező külsőt generáljon. Biztosan a nők a haszonélvezői a smink nélkülözhetősége miatt. Ráadásul a csúnya nők is labdába rúghatnak ezen túl. A szép szem lesz a nyerő a párválasztásnál, amíg le nem veszik a nők a maszkot. Utána az özönvíz……

   Válasz

Írj egy hozzászólást