A világ 3 legborzongatóbb turista célpontja – képek csak erős idegzetűeknek!

A világ 3 legborzongatóbb turista célpontja – képek csak erős idegzetűeknek!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A világ 3 legborzongatóbb turista célpontja – képek csak erős idegzetűeknek!

Van, akinek a nyaralás a tengerpartot meg a pálmafákat jelenti, mások aktívabb kikapcsolódásra vágynak. És olyanok is vannak, akik kifejezetten élvezik a borzongást, és keresik az olyan helyeket, ahol lúdbőrözhetnek egy kicsit. Az alábbi helyszínekről azt suttogják, szellemet, rossz erők járják őket, vagy éppen csak kiver tőlük a víz minden normális embert – mégis turisták ezrei keresik fel őket minden évben. Te meg mernéd látogatni őket? (Figyelem: a képek megtekintését csakis erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!)

Babák szigete, Mexikó

Egy sziget, telis-tele játék babával. Mi sem lehetne bájosabb, igaz?

Nos, gyakorlatilag bármi: a mexikói babák szigetétől ugyanis minden normális embernek a haja is égnek áll, az egyébként elhagyatott szigetet ugyanis bizarr külsejű, fákra ültetett vagy lógatott, sokszor viharvert babák lakják.

Az egész őrület 50 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a sziget egyetlen lakója, Don Julian Santana egy kislány vízbe fulladt testét találta meg a sziget kanálisában.

A szörnyű felfedezéstől valószínűleg megbomlott az elméje, mindenhol a kislány szellemét kezdte látni, és hamarosan játék babákat hagyott neki szanaszét az erdőben, hogy a szellem gyereknek legyen mivel játszania.

A végzetét nem tudta elkerülni

Mára hagyománnyá vált, hogy aki a szigetre érkezik, egy babát is hoz magával, amit aztán az egyik fára kötözve az enyészetre bíz…

Bizarr adalék, hogy Don Julian Santanat 2001-ben utolérte a végzete, és a kislányhoz hasonlóan, az ő élete is ugyanabban a kanálisban ért véget: vízbe fúlt a saját háza mögött.

A helyiek persze rögtön arról kezdet suttogni, hogy a férfi életét a babák oltották ki, melyeket az idők során gonosz szellemek szálltak meg, és nem örültek annak, hogy élő társaságuk akadt a saját kis szigetükön.

Múmiák katakombája, Olaszország

Amikor a palermói kapucinus rend tagjainak temetője betelt saját halottaikkal, és legújabban elhunyt testvérüket nem tudták hová temetni, úgy döntöttek, hogy testét mumifikálják, és a templom alatti katakombákban helyezik végső nyugalomra.

A dolog olyan jól bevált, hogy a szerzetesek évszázadokon keresztül minden halottukat ide temették el.

Különös módon még egyfajta divathullámot is elindítottak, és a környékbeliek tehetős emberek körében hamarosan státuszszimbólummá vált a katakombákba temetkezni.

Múmiák serege

Nincs mit csodálkozni azon, hogy egy idő után a katakombák helyei is megteltek, 1871 után már csak a környék valóban híres embereit helyezték itt végső nyugalomra, a legutolsót az 1920-as években.

Mára a katakombákban több mint 8000 múmia várja a végtelent, földi sorsuk szerint meghatározott helyeken: külön a nők, a férfiak, a gyerekek, a szüzek, a szerzetesek, a papok és a dolgozók.  

A katakombákban sétálva több olyan halottat is láthatsz, amelyik valamilyen pózba merevedve került ide, két gyermek mumifikálódott holtteste például egy kő széken ücsörög.

Pluckley, Anglia

Pluckley egy szokásos, álmos angliai kis falucskának tűnik, a jellegzetes házikók és aprócska dombok mellett azonban itt valami egészen más is megbújik a reggeli gomolygó köd mögött: úgy vonult be a turista könyvekbe, mint Nagy-Britannia legtöbb kísértetnek otthont adó települése.

Ugyan a lakosok között még mindig több az élő lélek, mint a holt, de nehéz olyan utcácskát találni, amihez ne kapcsolódna kísértethistória.

Az 1000 fős településen állítólag 12 szellem is végső tanyát vert – ezzel a település 1989-ben a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült

A sikoltó férfi és a Rémület sarok lakói

Pluckley talán leghíresebb szelleme a sikoltó férfi, aki az egykori téglagyár területén, egy balesetben lelte halálát, fájdalmas kínsikolyát pedig sokan ma is hallani vélik.

Egy útelágazásban, a Rémület sarkán egy helyiek által kivégzett útonálló és egy cigányasszony szelleme kísért, a Rózsaudvar villájában pedig a Dering család egyik hölgytagja, aki reménytelen szerelme miatt öngyilkosságot követett el, minden délután, halála órájának idején hívogatja szeretett kutyáit.

Szerelme egy helyi szerzetes volt, akinek a Dering hölgy halála után megszakadt a szíve, és természetesen az ő barna csuhás szellemét is látni a Greystones ház körüli mezőn.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást