Vidám tavaszi lakásdekorációk, kis kézügyességgel

Vidám tavaszi lakásdekorációk, kis kézügyességgel

Címlap / Otthon / Dekor / Vidám tavaszi lakásdekorációk, kis kézügyességgel

Már meguntad a rideg szürkeséget, és nem csak a természetben élveznéd a tavaszt, hanem az otthonodban is? Néhány egyszerű és könnyen megvalósítható ötlettel te magad is készíthetsz csodálatos tavaszi lakásdekorációkat, amelyek feldobják majd az otthonodat. Cikkünkben mutatunk neked néhány színes, tavaszi DIY ötletet, hogy inspirálódhass!

Kezdd az ajtónál!

Egy szebb, színes esernyő, egy csokorravaló a kedvenc tavaszi virágodból és egy színes szalag: csupán ennyire lesz szükséged ahhoz, hogy elkészíthess egy hihetetlenül látványos tavaszi ajtódíszt.

Az esernyőt fordítsd fejjel lefelé, a virágokat rendezd el szépen benne, és egy vastagabb szaténszalagból készült masnival kösd meg kívülről az esernyőt a virágok szárainál.

Ezután már csak egy hurkot vagy kampót kell a bejárati ajtóra rögzítened kívül, és erre akasztanod az esernyőt, és kész is a különleges ajtódísz.

Tavaszias kosárka

Akár kínálótálként, akár tavaszi lakásdíszként is használhatod ezt a színes selyemvirágokkal teletűzdelt, madaras kis kosárkát.

Virágokkal, madarakkal, masnikkal és pillangókkal is díszítheted a fonott kosaradat, vagy bármi mással, ami a tavaszt juttatja az eszedbe.

Ragasztópisztoly segítségével rögzítsd a virágokat és az egyéb díszeket a kosáron, és ha megszáradt, máris használhatod.

Virágcsillár

Függő szobadísz, de akár csillár is készülhet néhány tavaszi selyemvirágból, ha azokat egy kör vagy négyzet alakú keretről lógatod le, egyenló hosszúságú damilokon.

Érdemes több keretet használnod, amelyeket a nagyobbaktól a kisebbek felé haladva rendezel el, majd össze is kötöd őket egymással, és mindegyikre csak 1-2 féle virágot lógatsz fel.

Ha már körberaktad az összes keretet virággal, csak a megfelelő helyet kell megtalálnod, ahová damillal felkötheted az új dekorációdat.

Virágos betűk

Hungarocell lapra vagy vastagabb szivacsra lesz szükséged ahhoz, hogy kivágj belőlük néhány betűt, majd ezeket pedig teleragasztgasd tavaszias, színes selyemvirágokkal.

A betűkből olyan pozitív szavakat rakhatsz ki, mint life/élet, home/otthon vagy akár azt, hogy spring/tavasz, és ezeket akár egy polcra, vagy a falra is felteheted egymás mellé.

A színes virágos betűid méretüknek köszönhetően látványos szobadíszként működnek majd, így lehet, más dekorációra nem is lesz szükség mellettük.

Csokor az üvegben

A télről maradt befőttek üvegeit kár lenne kidobni, hiszen csodálatos dekorációkhoz lehet ezeket felhasználni.

Akrillfestékkel fesd be egy kedvenc színedre az üveget, majd száradás után rendezz el benne egy csokrot.

Néhány masnival, vagy akár pillangós díszekkel teletűzdelve igazi tavaszias lakásdekorációd születik majd, amely csodásan fog mutatni a konyhában vagy a nappaliban.

Színes kép tavaszra

A szürke telet semmi sem űzheti ki jobban a lakásból, mint egy nagyon színes dekoráció.

Ha van egy üres vásznad és egy kis kreativitásod, na meg egy csomag zsírkrétád, akkor bámulatos képet készíthetsz hihetetlenül egyszerű módon.

Ehhez először fel kell festened egy ábrát vagy képet a vászonra, vagy akár egy szöveget, majd a zsírkrétákat rögzítened kell a kép tetején.

Ezután szükséged lesz egy hajszárítóra, amellyel meg kell olvasztanod a krétákat, hogy azok el tudjanak folyni a függőlegesen felállított vásznon, így alkotva színes hátteret a képedhez.

Az elkészült mesterművedet akár a hálószobában is kiakaszthatod, így minden reggel megcsodálhatod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást