Otthon / Szórakozás

5 vicces sci-fi, amit nem elég egyszer megnézni

5 vicces sci-fi, amit nem elég egyszer megnézni

Odavagy azokért a tudományos-fantasztikus filmekért, amik nem veszik magukat túlságosan komolyan? Akkor ezt a listát mindenképp érdemes végigpörgetned, mert a science fiction műfaj ezen darabjain agyalás helyett inkább nevetni érdemes!

Támad a Mars

Tim Burton 1996-ban bemutatásra került sci-fi vígjátéka nem kis sztárgárdát vonultat fel. Az Amerikai Egyesült Államok nem is lehetne jobb kezekben, mint Jack Nicholsonéban, a filmben ráadásul felbukkan még Szörnyella de Frász, azaz Glenn Close, kedvenc 007-es ügynökünk Pierce Brosnan, és Danny DeVito is.

Ez a vígjáték, köszönhetően a fantasztikus színészeknek és Tim Burton egyedi fantáziavilágának, többször is megnézhető.

A film talán legnagyobb poénja, a megoldás, miként vegyük fel a harcot az idegen civilizáció szülötteivel szemben, amit természetesen nem lövünk le. Nézzétek meg!

Az ötödik elem

Luc Besson 1997-es filmje egy olyan sci-fi, ami csak félig veszi magát komolyan.

Már önmagában az is poén, hogy a Földet az ötezer évenként feltámadó gonosztól nem más, mint Bruce Willis védi meg, akinek segítséget Milla Jovovich – az oly sok színészkarrierre vágyó modellek egyik legjobbja nyújt.

És hogy mi az ötödik elem, ami legyőzi a gonoszt?

Nos a film végén erre is fény derül!

A galaxis őrzői

James Gunn 2014-es filmje pont úgy vicces, hogy a legszélesebb nézőközönséget tudja kiszolgálni. 

A poénok mindig ülnek és a megfelelő pillanatban bukkannak fel, így nem érzed azt, hogy kényszeresen zúdítják rád őket. 

A történet persze a szokásos, hiszen itt is meg kell menteni a világot, de szigorúan könnyedén, lazán, mosómedvével.

Emellett a film playlistje gyakorlatilag megunhatatlan, vidám és retro, érdemes külön is meghallgatni!

Űrgolyhók

Mel Brooks 1996-os sci-fi vígjátéka annyira hajaz a Star Wars-ra, hogy gyakorlatilag a Csillagok háborújának ismerete nélkül nehéz megérteni.

Mindenesetre ha másért nem is, az asztalon táncoló és énekelő alien, illetve a szándékosan borzasztóan gagyi jelmezek miatt egészen biztosan érdemes megnézned ezt a filmet!

Rajongók háborúja

A Rajongók háborúja műfaját tekintve nem sci-fi, de mivel a sci-fi szerelmeseiről szól, ezért kiváló kiegészítése ennek a listának. Különösen azért, mert zseniális a film!

A történetben 4 Star Wars-rajongó fiatal epekedve várja a Baljós Árnyak 1998-as premierjét. Egyik társuk azonban haldoklik, így meglehetősen szorítja őket az idő.

Ebben a filmben rengeteg belső poén hangzik el, amit csak az igazán insider rajongók érthetnek. A film egyik csúcspontja pedig, mikor a Star Wars rajongókkal szemben felbukkannak a Star Trekesek is, az örök ellenségek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást