Szerelem / Szex

Veszekedés után édes a békülés? Ezért nem okos döntés szexszel lezárni a vitákat

Mitől olyan jó a szex veszekedés után?

Ha röviden és tömören akarjuk megfogalmazni, akkor a felfokozott idegállapottól. A heves viták mindig megdobják az adrenalin szintünket, mérgesek, dühösek leszünk tőlük, egyfajta extra löketet adnak nekünk. Nem véletlen, hogy stressz ellen gyakran a sportot ajánlják a szakértők: a felesleges energiákat könnyű levezetni a testmozgással. Nos, a szex is egyfajta testmozgás, csak az izgalmasabb és élvezhetőbb változata a sportnak.

Veszekedés után ugyanakkor nem csak a testünk áll készen a tettlegességre, hanem a lelkünk is egyfajta felfokozott állapotban van – és lényegében ez az, amiért nem olyan jó ötlet a feszültséget szexszel levezetni.

Szenvedéllyel fűszerezett harag

A veszekedés utáni szex remek módja annak, hogy felszínre hozza az addig megbúvó érzelmeket. Egy-egy ilyen alkalom után mindketten rádöbbenhettek, hogy ott van a szenvedély a felszín alatt, valójában szerelmesek vagytok egymásba, és még mindig tud izgalmas, érdekes lenni az együttlét, akár sok-sok év után is. Az ilyen együttlétek azért olyan különlegesek, mert felszabadítják a meglapuló vágyakat, velük együtt pedig felszínre törnek azok az érzelmek, amiknek a veszekedés során nem, vagy csak részben sikerült. A probléma az, hogy ezek az érzelmek sokszor negatívak: sértettség, félelem, harag, ki nem mondott gondolatok kavarognak az egész testünkben.

Olvastad már?  Tudtad? Tovább lesztek boldogok, ha gyakran összekaptok

Ha ezek az érzelmek vegyülnek a szeretkezéssel, akkor automatikusan egyfajta negatív dologgal azonosítjuk a szexet.

A helyzeten az se segít, hogy a szeretkezés nem nyújt megoldást semmilyen gondra, inkább csak elodázza, a szőnyeg alá söpri a problémákat. Azok tehát ugyanúgy jelen maradnak a kapcsolatban, hiszen nincs párbeszéd, kompromisszum, megoldás. Ellenben van olyan intenzív együttlét, ami valamilyen szinten még függőséget is képes okozni. A veszekedés utáni szex egyszerre közvetít teljes odafordulást és teljes elutasítást. Azt sugalljuk, hogy nem foglalkozunk a másik tetteivel, gondolataival, csak a jelenre koncentrálunk, és nem számít, mi jön ezután. Azonban egyszer minden fergeteges együttlétnek vége lesz, és az ilyen szeretkezések hatalmas űrt képesek hagyni maguk után.

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2