Párkapcsolat / Szerelem

Van, aki a vérző orra indul be: 4 nagyon fura szexuális fétis

Van, aki a vérző orra indul be: 4 nagyon fura szexuális fétis

Hogy mi normális és mi nem az, ha felnőttek szexuális életéről van szó, elég nehéz meghatározni – elvégre, amíg mindenki jól érzi magát, ki mondja, hogy nem normális valami? Minden esetre azért vannak olyan szexuális fétisek, amelyek a legtöbbeket legalábbis meglepnek. Mert hogy valaki szexinek gondol egy csipke fehérneműt vagy egy finom parfümöt, az érthető. Na de hogy a vérző orrot? Gondoltad volna, hogy az alábbi fétisek nagyon is léteznek?

Hematolagnia: vér iránti vonzódás

Vannak, akik elájulnak a vér látványától és rosszul lesznek már a gondolatától is, míg vannak, akik egyenesen lázba jönnek tőle.

A pszichológia tudománya előtt nem ismeretlen a vér és a szexualitás összekapcsolása: általában erős erotikus vonzódást éreznek a vér iránt a Renfield-szindrómában, vagy más néven klinikai vámpirizmusban szenvedők.

Ezek a betegek azt képzelik magukról, hogy ténylegesen vámpírok és szükségük van a vér fogyasztására.

Valószínűleg ebben a kórban szenvedett az 1940-es években aktív angol kéjgyilkos, Neville Heath is, de természetesen nem mindenki bűnöző, aki vonzalmat érez a vér iránt.

A menofília például egy sokkal gyakoribb szexuális fétis, ami a menstruációs vérhez való vonzódást jelenti, így már nem is olyan meglepő, hogy van, aki a vérző orr látványát is erotikusnak találja.

 

Agalmatofília: élettelen tárgyakhoz vonzódás

Az emberszerű, de élettelen tárgyak, például szobrok, próbababák iránti vonzódás olyan gyakori, hogy a legtöbb fétisbolt vagy szexuális segédeszközöket árusító üzlet is fel van rá készülve.

Az agalmatofília egyébként nem szerepel a parafíliák hivatalos listáján, azaz elvileg nem sorolható a mentális betegségek közé, de értelemszerűen járhat olyan tévképzetekkel, kényszeres cselekedetekkel, amelyek már az egyén mindennapi, normális társadalmi beilleszkedését akadályozzák, így orvosi kezelésre szorulnak – és az is lehetséges, hogy valaki egyszerűen csak bevonja ezeket a vágyait a szexuális életébe.

 

Hübrisztofília: bűnözők iránti vonzódás

Sokakat meglepne, ha tudnák, mennyi szerelmes levelet kapnak a börtönben a legkegyetlenebb, legaljasabb sorozatgyilkosok is.

Vannak azonban, akik kifejezetten izgalomba jönnek a bűnözők gondolatától, illetve a hozzájuk kapcsolt veszély érzésétől.

A pszichológusok azonban felhívják rá a figyelmet, hogy érdemes elkülöníteni a bűnözők által keltett beteges szexuális vonzódást, és azt, amikor valaki már börtönben ülő elítéltekkel levelezik – utóbbi elsősorban egyébként nőkre jellemző, és sokszor a „kontrollált veszély” nyújtotta izgalom áll mögötte.

Egy elítélt bűnöző veszélyes, így a hatalom, az erő képe kapcsolódhat hozzá, ugyanakkor rácsok mögött ül, tehát nem jelent valódi veszélyt, ezt pedig vannak, akik elég izgalmasnak találják ahhoz, hogy komoly bűnöket is megbocsássanak.

 

Dorafília

A szőrméhez való vonzódás általában a szőrméhez kapcsolódó luxus érzéséhez kapcsolódik, és bár ez a fétis egyáltalán nem zárja ki a „normális” párkapcsolatokat, általában a dorafília követői igénylik, hogy a „hagyományos” aktus közben jelen legyen valamiféle szőrme, ahhoz hozzáérhessenek, vagy partnerüket kérik meg, hogy viseljen bundát.

Általában minél nagyobb felületen ér a testükhöz a puha anyag, annál erősebb a szexuális erózió.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást