Haj / Stílus

Vékonyszálú a hajad? Ezek a frizurák neked is szuperül állnak majd!

Vékonyszálú a hajad? Ezek a frizurák neked is szuperül állnak majd!

Ha vékonyszálú és egyenes a hajad, akkor valószínűleg dús, hullámos hajra vágysz, ha rövid, akkor hosszúra, ha pedig barna, akkor szőkére. Minden nő más hajat szeretne, ez nem újdonság. Ha vékony szálú hajad van, akkor valószínűleg azért nem szereted, mert kevésnek tűnik, gyorsan lelapul és kevés frizura tartós számodra. Lássunk néhány olyan tippet, amit neked találtak ki!

Magas copf

A copf általában a legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás akkor, amikor nincs időd a hajaddal foglalkozni, lehet, hogy egy hajmosás is kimaradt, de el kell indulnod, csak két perced van.

Egy magas copf még a te hajaddal is tökéletes választás lesz, csak néhány egyszerű lépést kell követned.

Fújd be a hajad szárazsamponnal, majd az ujjaiddal masszírozd át. A szemöldököd vonalánál fogd meg két oldalon a hajad tetejét és egy sűrű fogú fésűvel tupírozd egy kicsit – azaz fésüld visszafelé – majd fogd össze egy magas copfban.

Tipp: Választhatsz por állagú és fújós szárazsampont is, a te vékonyszálú hajadnak szuper extra volument biztosít! Neked melyik vált be?

Rendetlen halszálka

Egy jó fonás mindig segít akkor, ha van egy pár extra perced és nem szeretnél egész nap a hajaddal foglalkozni.

Fogd össze egy alsó copfba, majd kezdd el oldalra befonni halszálkába – vagy ha csak simán tudod, akkor az is szuper – majd folytasd egészen addig, amíg van hajad.

Ha megvan a fonás, akkor kicsit borzold össze a hajad, a copf felső részét, és a fonást is, hogy egy kicsit texturáltabb hatást keltsen.

Mindkét oldalból húzz ki egy-egy tincset, majd ha már úgy érzed, hogy elég, akkor fixáld a szokott módon.

Fel a tetejét!

A vékonyszálú hajban az az egyik legbosszantóbb, hogy bármit csinálsz vele, egy idő után lelapul.

Erre egy szuper megoldás, ha a tetejét feltűzöd, így nem is lóg a szemedbe és lelapulni sem tud.

Ha kevés hajad van, akkor csak egy-két kisebb tincset fogj fel hullámcsattal vagy hajgumival, hogy több maradjon lent és többnek tűnjön a hajad.

Van néhány extra perced, akkor a lent maradt tincseket be is hullámosíthatod, ami ezesetben nem baj, ha néhány óra múlva kilógja magát, legalább egy kicsit borzosabb, texturáltabb hatást kelt majd.

Fonott korona

Ha unod az egyszerű copfokat vagy a feltűzött frizurákat, akkor próbálj ki egy igazán extra koronafonást.

Nyugi, ez bonyolultabban hangzik, mint amilyen nehéz valójában, egy kis gyakorlással biztosan neked is menni fog.

Az egyik oldalon a füledtől kezdve kezdd el befonni a hajad – csinálhatod simán vagy parkettában is – majd amikor a másik oldalhoz értél, akkor egy szilikon hajgumival fog össze és rejtsd a fonat alá a végét.

Amikor kész a „korona”, húzd szét egy kicsit az ujjaiddal az egészet, hogy vastagabbnak tűnjön, majd fixáld a tincseket egy kis hajlakkal.

Oldalt a választék

Nem nagy találmány, hogy ha oldalt választod el a hajad, akkor többnek fog tűnni, nagyobb lesz a volumene.

A legrosszabb, amit a vékonyszálú kevés hajaddal tehetsz, hogy mindig középen választod el, hiszen így mindig ugyanúgy fésülöd, ugyanolyan hatást kelt majd.

Próbáld ki, hogy váltogatod, hogy épp melyik oldalon választod el, hiszen a mélyen oldalt elválasztott haj valóban dúsabb hatást kelt majd.

Ha ehhez egy kis extrát is adnál, akkor az első tincsekbe tegyél egy kis hullámot.

Tipp: Ha zavar, hogy a szemedbe lóg a hajad, akkor az oldalt elválasztás hullámcsattal feltűzve is jól mutat majd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást