A karácsony nem múlhat el mézeskalács nélkül, sokan még a fát is ezzel a finomsággal díszítik. A közkedvelt édességnek számtalan receptje van, de gondoljunk azokra is, akik az alapvető hozzávalók valamelyikét tiltólistán kezelik. Az egyik legjobb, többször kipróbált hagyományos recept mellett vegán és cukormentes receptet is mutatunk.
3/3 Cukormentes mézeskalács
Karácsonykor akár többszörös mennyiségű kalóriát is bevihetünk, ha nem vigyázunk. Egy cukormentes mézeskaláccsal azonban sokat tehetünk azért, hogy lelkifurdalás nélkül élvezzük az édes ízeket. Íme, egy nagyszerű recept, amit diéta alatt is bátran kipróbálhatunk:
250 g liszt (ennek a fele finomliszt, a fele teljes kiőrlésű teljes kiőrlésű liszt)
1 kk. szódabikarbóna
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
csipet só
70 g vaj
70 g eritrit
2 kisebb tojás
1-2 ek hideg víz, ha szükséges
Miután a száraz hozzávalókat összekevertük, jöhetnek a tálba a nedves összetevők. Egy gyors keverés és gyúrás után kezdődhet a formázás és a sütés.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!