A karácsony nem múlhat el mézeskalács nélkül, sokan még a fát is ezzel a finomsággal díszítik. A közkedvelt édességnek számtalan receptje van, de gondoljunk azokra is, akik az alapvető hozzávalók valamelyikét tiltólistán kezelik. Az egyik legjobb, többször kipróbált hagyományos recept mellett vegán és cukormentes receptet is mutatunk.
1/3 A rögtön puha
A puha mézeskalács titka az összetevőkben és a sütésben rejlik. Persze a levegő páratartalma miatt néhány nap múlva a kemény mézeskalács is megpuhul, de kinek van kedve addig várni. A “rögtön puha” ünnepi édességek bővelkednek az olyan hozzávalókban, mint a vaj vagy a margarin és a méz. A pontos hozzávalók a következők:
1 kg finomliszt
30 dkg porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
14 g mézeskalács fűszerkeverék (1 tasak)
30 dkg puha vaj vagy margarin
250 ml méz
3 db tojás
Miután a száraz hozzávalókat összekevertük, jöhetnek a tálba a nedves összetevők. Egy gyors keverés és gyúrás után kezdődhet a formázás és a sütés. A tészta legyen fél ujjnyi vastag, mert még emelkedni fog a sütőben.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!