Ez a varázsgomba segíthet a depressziósokon

Ez a varázsgomba segíthet a depressziósokon

Címlap / Életmód / Egészség / Ez a varázsgomba segíthet a depressziósokon / 2. oldal

Több kutatás is készült a témában

A Johns Hopkins egyébként vezeti a varázsgombás kutatásokat a területen. 2016-ban például azt mutatták ki, hogy a pszilocibin hatékonyan csökkenti már egy dózis után is a klinikai depresszió, a szorongás és az aggódás jelenségét a halálosan beteg rákos betegekben. Egészen eddig azonban nem volt tiszta, hogy a hagyományos depresszió esetén is hatásos-e, vagy csak az úgynevezett reaktív depresszió esetén (amikor egy megrázó eseményre válaszul alakul ki a mentális probléma).

A kutatók kiemelték, hogy mivel a depressziónak rengeteg fajtája van, nagyon ígéretes, hogy a 24 résztvevő nagy része észlelt változást a kezelés után.

A jelenlegi antidepresszáns kezeléssekkel a legnagyobb probléma az, hogy gyakran hónapokkal később jelentkezik az eredményük.

Emellett mellékhatásokat vagy függőséget is okozhatnak, és nagyon nehéz megtalálni, hogy melyik betegnek milyen kezelési koktélt érdemes kapnia. A pszilocibin ezen segíthet – ha további kutatások is ezt bizonyítják, akár egy univerzális kezelési módot is nyújthat a depresszióra.

Érdemes újra leszögezni azonban: senkit nem biztatunk droghasználatra, az eredmények a gomba hatóanyagával, és nem magával a varázsgombával készültek, ellenőrzött, laboratóriumi körülmények között. Nem véletlen, hogy az ilyen szerek (még akkor is, ha nem szintetikusak) illegálisak. Senki ne próbáljon meg varázsgombát szerezni otthon szorongásra, depresszióra, és egyéb más problémára sem.

Forrás

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást