10 érdekesség a Valentin napi virágokról, amit kevesen tudnak

10 érdekesség a Valentin napi virágokról, amit kevesen tudnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 érdekesség a Valentin napi virágokról, amit kevesen tudnak

Miért pont vörös rózsa?

Mi lenne a Valentin nap virágok nélkül? Egyetlen szál vörös rózsának is ugyanúgy tudunk örülni, mint egy hatalmas vegyes csokornak. Az ősi görögök hite szerint a vörös rózsa Afroditét, a szerelem istennőjét szimbolizálja. Ezt a virágot már a viktoriánus időkben is a szerelem kifejezésére használták.

Az összes eladott Valentin napi virág 63 százaléka vörös rózsa, 22 százaléka pink rózsa, utána a liliom és a tulipán a legnépszerűbb.

Megdöbbentő számok

Csak a szerelmesek napjára 250 millió szál rózsát termesztenek, ez elképesztő szám. A világon tavaly több, mint 20 milliárd dollár – igen, milliárd – értékben vásároltak Valentin napi ajándékokat, ebből 40 százalékot költöttek virágra a szerelmes úriemberek.

A legforgalmasabb nap a virágosoknak

Ugyan hazánkban a Bálint napot még csak a kilencvenes évek óta ünnepeljük, mégis ez a legforgalmasabb nap a virágosoknál a Nőnap és az Anyák napja előtt. A virágüzletek dolgozói már napokkal február 14-e előtt térdig járnak levélben és tüskében, mert a berendelt több száz szál rózsát pucolják.

Vörös rózsa
istockphoto

Nemcsak férfiak küldenek ilyenkor virágot

Meglepő, de Amerikában nemcsak az urak készülnek ajándékkal ezen a jeles napon. A felmérések szerint a nők 15 százaléka vesz magának virágot ilyenkor, egyesek ki is küldetik futárral.

A rendelések felét az utolsó pillanatban adják le

A virágrendelések 50 százaléka a jeles dátum előtti hat napban érkezik be, ami azt jelenti, hogy a férfiak fele last minute szerzi be kedvesének az ajándékot.

Nemcsak virággal kedveskednek

A virág mellett az szív alakú dobozos csokoládé, az ékszer és a szexi fehérnemű a legnépszerűbb ajándék Valentin napon. Plüssmackóból is sok fogy, illetve sokan viszik vacsorázni kedvesüket ilyenkor. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást