Valentin-nap pro és kontra

Valentin-nap pro és kontra

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Valentin-nap pro és kontra

Mint olyan sok mindenben, a Valentin-nap esetén és kétféle ember létezik. Az egyik, aki nagyon is fontosnak tartja ezt az alkalmat, szereti megadni a módját és megünnepelni, a másik pedig kifejezetten ellenzi és felesleges, mondvacsinált alkalomnak tartja. Pedig mindkettőben van igazság és talán éppen a középút lenne az ideális megközelítés.

Magányos Valentin-nap

Ha valaki magányos, akkor persze a Valentin-nap mindjárt többletjelentéssel bír, hiszen szembesít azzal, ami igazán fáj, hogy magányos vagy és te is arra vágysz, hogy megtaláld végre életed párját. Persze ilyenkor sem szabadna elkeseredni, ez a nap nem rosszabb, mint bármelyik másik, és ha egész nap rosszul érzed magad miatta, nagy ügyet csinálsz belőle, sőt szinte hergeled magad, azzal nem segítesz a helyzeten. Egy biztos, ilyenkor nem éppen szívderítő szembetalálni magad a szerelmes reklámokkal, hirdetésekkel és programokkal.

Velizar Ivanov/unsplash.com

Kötelező ajándékozás

Ha boldog kapcsolatban élsz, akkor is megélheted teherként a Valentin-napot, hiszen ilyenkor az ember azt érezheti, hogy kötelező ajándékot vennie a párjának.

Egy kapcsolat elején, amikor még csak tapogatóztok, kezditek kiismerni a másikat, ez kényes pont, hiszen lehet, hogy nem egyezik a véleményetek, más állásponton vagytok a Valentin-nappal kapcsolatban. Tisztázzátok ezt jó előre és akkor biztosan megússzátok a kellemetlen kötelező ajándékozós részt.

Giccs

A virágboltban, a csokiüzletben, az élelmiszerboltok polcain is megjelenik ilyenkor a szívecskés, rózsaszín, mézesmázas giccshalmaz, ami az utóbbi években már nálunk is divat lett. Korábban a Valentin-nap amolyan amerikai ünnep volt, de most már bizony a hazai marketing- és reklámgépezet is rárepült a témára, ez pedig néha sajnos már súrolja a jó ízlés határát. Ne vedd túl komolyan, csak nevess rajta, és ha nem tetszik, ne vegyél részt benne, mást úgy sem tehetsz ellene.

Nem csak a szerelemről szól

Ha épp egyedül vagy, akkor sem kell a kardodba dőlnöd ezen az ünnepen, itt a lehetőség egy szuper bulira, ahol te és a szingli barátaid jót nevettek magatokon és a rengeteg Valentin-napi mémen, ami ilyenkor pörög a közösségi oldalakon. Tudod jól, hogy ez csak egy átmeneti állapot, ragadd meg és érezd jól magad azokkal, akikre mindig számíthatsz, ahelyett, hogy önsajnálatba fulladnál. Ki tudja, talán ez lesz életed egyik legemlékezetesebb bulija.

Priscilla Du Preez/unsplash.com

A vallomások ideje

Ha eddig kerested az alkalmat, hogy színt vallj, hogy felfedd a lapjaidat, akkor nem kell tovább várnod, hiszen ez egy tökéletes apropó. Lehet, hogy az utolsó lökésre vártál, eddig nem tudtad elszánni magad és most, íme, itt a lehetőség. Legyen az titkos üzenet vagy szerelmi vallomás, nagyon sok bátorság kell hozzá, egy ilyen alkalom azonban segíthet, hogy meglépd, amit eddig nem mertél.

Ünnepelni mindig jó

A szürke hétköznapokban minden lehetőséget meg kell ragadni az ünneplésre, így teljesen mindegy, hogy mennyire giccses a körítés, miért is ne ragadhatnátok meg az alkalmat a pároddal, hogy egymással foglalkozzatok, romantikázzatok egy kicsit Valentin-napon? Persze a klasszikus válasz rögtön az, hogy az év minden napján szeretni kell a másikat és nem csak ebből az apropóból kell éreztetni a másikkal, hogy mennyire fontos, de ha meg lehet adni a módját, miért is ne? Hiszen ezzel nem ártunk senkinek.

via GIPHY

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást