Az vagy, amit felveszel? Személyiségedről árulkodnak kedvenc ruháid

Az vagy, amit felveszel? Személyiségedről árulkodnak kedvenc ruháid

Címlap / Stílus / Divat / Az vagy, amit felveszel? Személyiségedről árulkodnak kedvenc ruháid

Még hogy nem a ruha teszi az embert. Igenis ordít rólunk a ruhatárunk, de nem csak kiteregeti a titkainkat, hanem akár hazudni is képes a jó cél érdekében.

A kabát, ami nem csak a hideg ellen véd

Érdemes megfigyelni, hogy családtagjaink számára mi a legkényelmesebb otthoni öltözet vagy mit vesznek fel, ha társaságba indulnak. Ugyanezt megvizsgálhatjuk munkahelyi környezetben is.

Néhány hét után pontosabb képet kapunk egy kollégánk természetéről, ha megfigyeljünk mit hord, mintha felszínes beszélgetésbe elegyednénk vele a reggeli kávézás közben.

Általánosságban igaz, hogy a kabát ápol és eltakar. Megvéd a hidegtől és attól is, hogy meglássanak.

Az introvertált személyiségek szeretik a nagy, pufi, nem feltűnő színű kabátokat, amik térdig érnek, természetesen öv és kihajtható gallér nélküliek, és lehetőleg magasra felhúzható zipzárral készültek.

A nyitottabbak a derék résznél szűkített darabokat kedvelik, ami azért is fontos, mert a kabát hossza nem érhet a farzseb alá. Szívesen vesznek fel élénk színű, nagy gombokkal, fényes patentokkal, esetleg műszőrmével dekorált darabokat, melyek kiemelik a nőiességet.

Árulkodó blúzok

A klasszikus fehér blúz azóta divat, mióta világ a világ, igazi alap darab, ami minden gardróbban megtalálható. Végtelen variációban viselheted: blézerrel, mellénnyel, kardigánnal, nadrággal és szoknyával.

Egyszerre lehetsz benne hétköznapi és elegáns, visszafogott és vad, attól függően, mit veszel fel hozzá.

A színes blúzok általában a spiritualitást jelképezik. Viselői nem zárkóznak el a természetfeletti történésekről beszélgetni, de csak ha erre fogékony partnerrel találkoznak.

 

A lovagló nadrágtól a cicanadrágig

A nők az 1800-as évek közepétől hordanak nadrágot. A kezdetben sokakat megbotránkoztató viseletet sokáig csak lovagláshoz merték felvenni a korabeli hölgyek.

Az Amerikában felerősödő feminista hullámnak is évtizedekig tartó erőfeszítésébe került, hogy elegáns, hétköznapi ruhadarabként elismerje a társadalom a női nadrágot.

Szerencsére ma már több tucat fazon közül választhatunk, mégis tízből kilenc nő a hagyományos, egyenes szabást kedveli az év nagy részében.

Tavasszal és nyáron a sportos hölgyek szívesen váltanak caprira vagy hárem nadrágra. Az A-vonalú nadrág nagy magabiztosságról árulkodik, míg a szűk, cicanadrág szerű darabokat a kevésbé merész, de kísérletező természetű nők is bevállalják, újabban bokavillantós változatban is.

A szoknya sem mindig a nyitottság szimbóluma

Alapvetően azt gondolhatjuk, hogy a szoknya a nyitottság, nőiesség szimbóluma. Pedig dehogy is.

Még egy nadrág is nagyobb közvetlenségről árulkodik, mint a térd alatt végződő, alul erősen szűkített ceruzaszoknya, mindenféle sliccelés és díszítés nélkül, lehetőleg barna színben.

Aki ilyet hord, azzal jobb kétszer is meggondolni, hogy milyen hangnemben szólunk hozzá, mert simán leharapja a fejünket.

Viszont minél lazább, színesebb,lengébb a szoknya, annál barátságosabb a tulajdonosa. A hossza azt mutatja, hogy mennyire nyitott személyiséggel állunk szemben.

A térdig érő fazon a megbízhatóságról árulkodik, segítőkész, alapos és türelmes.

Ha túlságosan rövid a szoknya, az már figyelmeztető jel lehet arra nézve, hogy a hölgy hajlamos mindig a saját igényeit előtérbe helyezni, ha érdekei ezt diktálják.

Egy bugyi többet mond ezer szónál

Bár normális esetben nem látszik, hogy mit viselsz a ruha alatt, néha azért kivillanhat a fehérneműd. A hagyományos fazon kedvelői szeretnek a komfortzónájukon belül maradni.

Nehezen alakítanak ki bensőséges kapcsolatokat, de akit megkedvelnek, az hosszú távon is számíthat a barátságukra. A tanga mániások szinte falják az élvezeteket, nem riadnak meg semmitől, szeretik a veszélyeket és a kihívásokat.

Sokan felszínesnek, lelkiismeretlennek tartják őket, attól tartanak, hogy meggondolatlanságuk miatt kifecseghetik a titkaikat, ezért nem is osztanak meg velük semmi személyeset.

A nagyi bugyi kedvelőinek fontossági listáján a kényelem áll az első helyen. A másodikon a kényelem, a harmadikon pedig szintén a kényelem. Jókedvű, pozitív személyiség, mindig lehet rá számítani, néha kissé naiv, de jól áll neki.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást