Ami akkor történik, ha minden nap fogyasztasz útifű maghéjat

Ami akkor történik, ha minden nap fogyasztasz útifű maghéjat

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ami akkor történik, ha minden nap fogyasztasz útifű maghéjat

Számos formában létezik, beleértve a port, a granulátumot, a kapszulát, a folyadékot és az ostyát. Általában naponta 1-3 alkalommal ajánlott szedni. Az adagolása az egészségi állapottól és az elérni kívánt céltól függően változhat, éppen ezért mielőtt kipróbálnád, érdemes kikérni róla a háziorvosod véleményét. 

Az sem mindegy, hogyan veszed be: por vagy granulátum formájában közvetlenül az elfogyasztása előtt legalább 240 ml folyadékkal kell összekeverni, ami egyébként akár egy gyümölcslé is lehet.

Kisebb-nagyobb odafigyelést igényel tehát az alkalmazása, de annál inkább megéri fogyasztani.

Magas rosttartalmú

Az egyik fő oka annak, hogy az útifű maghéj annyira előnyös az egészségedre nézve, hogy rendkívül gazdag rostban: 7 g/evőkanál rostot tartalmaz, ami a napi szükséglet 25%-át fedezi.

Segít az emésztésben

Az útifű maghéj „prebiotikus potenciállal” rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ösztönzi a bélben a jó baktériumok növekedését, a magas rosttartalma pedig aktívan támogatja az emésztést.

Útifű maghéj előnyei
shawn_hempel/depositphotos.com

Támogatja az immunitás erősítését

Mivel az útifű maghéj prebiotikum, és a jó baktériumok nélkülözhetetlenek az immunitás erősítéséhez, segíthet a szervezetben lévő gyulladások csökkentésében, a fertőzések leküzdésében és az egészséges sejtek és szövetek fejlődésében.

Megelőzheted és megszüntetheted vele a hasmenést

Az útifű maghéj tömegnövelő szerként segít a hasmenés kezelésében. Ez azt jelenti, hogy ha folyadékot adsz hozzá, megduzzad és megnagyobbodik, ennek eredményeként pedig az emésztőrendszerben vizet szív fel, ami szilárdabbá teszi a székletet, és lehetővé teszi, hogy lassabban távozzon a szervezetből.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást