A finom, közösen elköltött ételek az ünnepek lelkét adják. De mit esznek az emberek a világ körül? Cikkünkből megismerheted a hagyományos ünnepi desszerteket, és ha kedved van hozzá, idén a ti menütökbe is bekerülhet néhány finomság!
1/5 Panettone, olasz karácsonyi kalács
Kicsit kuglóf, kicsit gyümölcskenyér, így nem csoda, ha te sem tudsz ellenállni neki. A foszlós édességhez 3 dkg élesztőt morzsolj el 1 dl langyos tejben, adj hozzá 1 kiskanál cukrot és 1 kiskanál lisztet, majd tedd meleg helyre. 50 dkg lisztet keverj el egy csipet sóval, egy citrom reszelt héjával, add hozzá az élesztőt, 10 dkg cukrot, 4 tojássárgáját és 15 dkg olvasztott margarint. Kezdd el dagasztani, közben adj hozzá 2 dl langyos tejet.
Egy óra kelesztés után add hozzá az aszalt- és kandírozott gyümölcsöket, majd a tésztát tedd egy kivajazott kuglófformába. 210 fokon süsd körülbelül 10 percig, majd 180 fokon további 30 percig. Míg sül, keverj el 6 dkg olvasztott margarint egy csomag vaníliás cukorral, majd vágj a sütid tetejébe kereszt alakú nyílást, és kend meg vele. Ezután tedd vissza még 15 percre a sütőbe, vagy amíg teljesen át nem sül.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!