A finom, közösen elköltött ételek az ünnepek lelkét adják. De mit esznek az emberek a világ körül? Cikkünkből megismerheted a hagyományos ünnepi desszerteket, és ha kedved van hozzá, idén a ti menütökbe is bekerülhet néhány finomság!
2/5 Pavlova, az új-zélandi cukormámor
Az új-zélandiak és az ausztrálok kedvenc csemegéje csak úgy úszik a cukorban, de cserébe mennyeien finom. Valamelyest a habcsókra emlékeztet, és édessége miatt a legjobb, ha savanykás gyümölcsökkel szolgálod fel, például kivivel, hogy autentikus legyél.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd 4 tojásfehérjéből verj kemény habot egy csipet sóval, 25 dkg porcukorral és 1 teáskanál fehérborecettel. Ha a hab már kemény, egy spatulával keverj el benne óvatosan 2 púpozott teáskanál kukoricalisztet. A habot tedd sütőpapírral kibélelt tálcára, és formázz belőle magas kör alakot. Süsd 45 percig, majd kapcsold le a sütőt, és hagyd száradni még 30 percet, mielőtt kiveszed a süteményt.
A tetejére szórd a gyümölcsöt, és ízlés szerint tejszínhabot is tehetsz rá.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!