Újabb 8 zavarba ejtő szépségkérdés

Újabb 8 zavarba ejtő szépségkérdés

Címlap / Stílus / Test / Újabb 8 zavarba ejtő szépségkérdés

Elszíneződött fogak, repedt sarok, izzadás és hajhullás… A megvalósulni látszó rémálmaid gyakran természetes jelenségek, amelyek okát megismerve már csírájukban fojthatod el a kellemetlenségeket!

Mitől színeződnek el a fogaim?

Ha rendszeresen fogyasztasz kávét, teát, üdítőt vagy vörösbort, már meg is találtad a választ. A dohányzás és bizonyos gyógyszerek ugyancsak sárgává, barnává vagy szürkévé változtathatják a fogzománcot.
A fehérítés első lépése a rendszeres fogmosás és a fogselyem használata, de az otthoni fogfehérítő készletek is segíthetnek. Professzionális eredményért azonban fogorvoshoz kell fordulnod.

Mit tehetek a bőrkeményedések ellen?

A legtöbb ember sarkán és talpán igenis vannak megkeményedett részek. Az elhalt hámsejtekből álló vastag réteg feladata, hogy védje a lábat a járáskor ránehezedő nyomás ellen.
Amennyiben durva felületű, sárgás színű a szóban forgó rész, áztatás után habkővel vagy reszelővel célszerű megszabadulnod tőle, majd vastagon kend be hidratáló krémmel!

Miért töredeznek a körmeim?

Ha a kezeid sokszor vannak vízben – itt nem feltétlenül csak a versenyúszókra gondolunk, hanem akár a háziasszonyokra is –, akkor a körmeid meggyengülnek. Főleg, ha vegyszerekkel is bánsz gumikesztyű nélkül.
Amennyiben hirtelen kialakuló állapotról van szó, gombás fertőzés állhat a háttérben, ám a leggyakoribb ok a vitamin- és ásványianyag-hiány. Utóbbi esetben multivitamin-kúra és kiegyensúlyozott táplálkozás segíthet.

Miért izzadok annyira?

A verejtékezés védi a tested a túlhevüléstől, tehát biológiailag áldásos jelenség.
Ám ha nyugodt állapotban is foltok jelennek meg a felsődön, érdemes orvoshoz fordulnod, mert a hiperhidrózis, tehát a túlzott izzadás egy létező betegség. Erős dezodorral és gyógyszerekkel lehet rajta segíteni.

Miért hullik a hajam?

Az orvosok szerint napi 25-100 szál elvesztése tekinthető normálisnak. Hajkoronád folyamatosan megújul, a kihullott szálak helyett újak nőnek, így ilyen mennyiségnél nem kell aggódnod.
Baj akkor lehet, ha ennél többnek int búcsút a tested, esetleg szemmel látható vagy foltos a ritkulás. Fordulj orvoshoz, hogy minél hamarabb kezelni lehessen a problémát! 

Van gyógyír a cserepes ajkakra?

Többnyire a száraz levegő okozza a jelenséget, amin a nyalogatás csak ront. Természetes, illatanyagmentes ajakbalzsamot keress, ami segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és véd a környezeti hatások ellen!
Figyel rá, hogy UV-sugárzástól óvó faktor (SPF) is legyen benne, mert ez a terület különösen érzékeny a nap okozta sérülésre.

Miért öregszik a nyakam gyorsabban?

Ha fogyáson vagy túl, előfordulhat, hogy felesleges bőr található a nyakad körül.
A kor előrehaladtával azonban mindenkinek vékonyabbá válik a bőre a benne lévő kollagén leépülése miatt, illetve az izmok is petyhüdtebbek lesznek. Hidratáló krémekkel valamelyest  lassíthatod a folyamatot.

Miért alakul ki a lábszag?

A legjobb személyes higiénia sem garancia arra, hogy egy hosszú és fárasztó nap után a zoknid megőrzi az öblítő illatát. A talp kiváló terep a kellemetlen szagot okozó baktériumok számára, ám természetes anyagú cipővel és zoknival, illetve lábhintőpor vagy –dezodor használatával örökre búcsút inthetsz a szagnak.
 
Kétrészes cikksorozatunkban összesen 16 „ciki” szépségkérdésre adtunk választ. Tudjuk, hogy a filmekből, az újságból és az óriásplakátokról ránk mosolygó nők látszólag a felsorolt problémák egyikével sem küszködnek, de biztos lehetsz benne: ők is csak méregdrága segédeszközöknek és egy kis retusnak köszönhetően tündökölnek.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!