TESZTELD! Mennyire vagy zárkózott és ez hogyan hat az életedre?

TESZTELD! Mennyire vagy zárkózott és ez hogyan hat az életedre?

Címlap / Életmód / Lélek / TESZTELD! Mennyire vagy zárkózott és ez hogyan hat az életedre?

0%

Félretettél egy kis pénzt a fizetésedből, amit a ruhatárad felfrissítésére szánsz. Milyen ruhákat veszel?

Az egyik közeli barátod meghív egy kerti partira, ahol senkit sem ismersz. Elmész?

A barátnőiddel épp belépni készültök egy buliba, de a biztonsági őr megállít azzal a címszóval, hogy nem eléggé „alkalmi” a megjelenésetek ehhez a szórakozóhelyhez. Mit teszel?

Egy asztaltársaságnál ülsz valakivel, aki úgy viszi az estét, hogy gyakorlatilag senki sem jut mellette szóhoz. Mit teszel?

Felkérnek egy nyilvános beszédre a kollégáid előtt. Vállalod?

Van egy téma, amiben nagyon otthonosan érzed magadat. Milyen sűrűn szoktál beszélni róla?

Mi történne, ha holnaptól egy baleset miatt nem tudnád folytatni a megszokott napi rutinjaidat?

A főnököd egy olyan projekttel bíz meg, amiből te már előre látod – szakértelmednek köszönhetően – hogy nem fog működni. Mit teszel?

Túlságosan zárkózott vagy? Teszteld!
Túlságosan zárkózott vagy

Nincs túl sok önbizalmad, aminek sajnálatos eredménye az, hogy túlságosan is elzárkózol nem csak mások, hanem a lehetőségek elől is. Nem vállalsz felelősséget, ami ugyan részben valóban megvéd téged és a bevált kis életviteledet, részben azonban elveszi előled a lehetőségét annak, hogy fejlődj, továbblépj, haladj a céljaid felé. Az önbizalmad életed minden területére kihat, így arra is, mennyire vagy zárkózott, vagy éppen nyitott mások felé.
Éppen annyira vagy zárkózott, amennyire kell

Megtaláltad az arany középutat a nyitott és a zárkózott személyiségtípusok között és ennek óriási előnye, hogy a legtöbbet tudod kihozni a mindennapjaidból. Tudod, mikor és hogyan közelíts a problémák felé, hogyan hozd ki a legtöbben a kínos, vagy éppen kellemetlen helyzetekből. Nem mindig jársz 100%-os sikerrel, de ez nem kedvtelenít el, hiszen minden kisebb hibából profitálsz, fejlődsz. Nem hagyod, hogy elnyomjanak, de azt is tudod, mikor kell visszavonulni, vagy éppen a lehetőségeket megragadni.
Egyáltalán nem vagy zárkózott típus

A környezeted valószínűleg markáns személyiségnek ismer, hiszen mindig kiállsz saját magad és a véleményed mellett. Nem félsz időnként meghökkentő, olykor pedig akár megbotránkoztató lépéseket megtenni, hasonló döntéseket meghozni – a te nevedet mindenki ismeri a környéken. Sok esetben előny, hogy ennyire erősnek, határozottnak mutatod magadat, de néha bizony hátrányodra válhat ugyanez a magatartás. Gondolj csak arra, ha mindig te irányítod a beszélgetéseket, mennyi olyan információról lemaradsz, amit az emberek maguktól is elmondanának.

Oszd meg az eredményed:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást