Egy másik férfi csábításában. Olvasd el ezt, mielőtt megcsalnád!

Egy másik férfi csábításában. Olvasd el ezt, mielőtt megcsalnád!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egy másik férfi csábításában. Olvasd el ezt, mielőtt megcsalnád!

A megcsalás kétélű dolog. Egyrészt a legnagyobb tabu, amit elkövethetsz egy kapcsolatban, másrészt pedig sajnos izgalmas és élvezetes dolog, a „tiltott gyümölcs” hatásnak köszönhetően. Ez a cikk azokhoz szól, akiket a második kijelentés felvillanyoz és éppen kacérkodnak a gondolattal – és a párjukon kívül valaki mással – hogy félrelépjenek. Az alábbi öt gondolat segít eldönteni, valóban megéri-e meglépni a hűtlenséget.

1. Te hogy éreznéd magad fordított esetben?

Szereted a barátod és fontos számodra? Együtt vagytok egy ideje, a dolgok rendben mennek és bízol benne? Mi történne, ha véletlenül meglátnál egy felugró üzenetet a telefonján, egy ismeretlen női névvel?

Bizonyára megnyitnád és a szíved összetörne, ha látnád, hogy a párod írásban úgy flörtöl egy másik lánnyal, ahogyan veled már nagyon régóta nem tette.

Az egész világod felfordul, kiderül, hogy amiben eddig hittél, mind hazugság. A párod mást csókolt, mással bújt ágyba, más iránt vannak érzései? Ugye, milyen szörnyű még belegondolni is? Pedig ez az, amin a társad keresztül fog menni, ha kiderül a hűtlenséged. 

2. A fű mindig zöldebb…

Mai társadalmunk azt sulykolja, hogy minden eldobható és pótolható. Ha valami nem működik, kidobjuk és veszünk egy újat, pedig sokszor az új semmivel sem jobb, mint a régi volt. Az új személy is csak ideig-óráig lesz olyan csodálatos, amilyennek az elején látjuk és utána az ő hibái is szépen előjönnek.

Kiderül, hogy horkol, hogy szétdobálja a ruháit és pár hét után már nem lesz veled olyan előzékeny és odaadó. Ilyenkor jön a megbánás és elkezd hiányozni a másik, akit megcsaltál. Vissza akarod kapni a régi életed, ami már sosem lesz ugyanolyan, hiszen ott lesz a lelkiismeret-furdalás, hogy bizony félreléptél. És ha kiderül és elhagy a párod..?

3. Túl sok kárt okozol

Ha valaki megtudja, hogy partnere megcsalta, önbizalma hirtelen összeomlik és a trauma az egész életére kihat. Az érzelmek különböző skáláján megy végig, először megdöbben, megrémül, majd mély szomorúságot érez. Ezután jön düh és a megalázottság, illetve az, hogy ezentúl sosem fog már olyan odaadással bízni senkiben. Úgy érzi, elárulták és örökké gyanakodni fog mindenkire, aki esetleg utánad jön. Azon fog őrlődni, hogy hol hibázott, miért nem volt elég jó és hogy lehetett ilyen vak és naív.

Biztos, hogy szeretnéd ennek a pszichológiai rémálomnak kitenni a párod?

4. Ha gond van a kapcsolatodban, a megcsalás szerinted megoldja?

Lehet, hogy a kapcsolatod nem tökéletes. A partnered nem mutatja ki az érzelmeit, sosem bókol, nem jártok el sehova és unatkozol? Ez minden párkapcsolatban megszokott periódus, ami lehet, hogy csak egy kisebb hullámvölgy, amiből egyébként egy kis kommunikációval könnyen kijöhetnétek. Ha úgy érzed, hogy nem, akkor sem a megcsalás a megoldás, hanem a szakítás a korrekt eljárás.

A hűtlenség egy pillanatra ugyan megdobhatja az önbizalmad, de túl nagy árat fizettek érte a pároddal, a félrelépés így sosem megoldás semmire.

A megfelelő kommunikáció viszont mindig segít. 

5. Lehet, hogy veled van a probléma

Nem vagy biztos a kapcsolatodban? Jött valaki, aki megtetszett és neki is adnál egy esélyt, de nem mersz váltani, inkább kipróbálod előbb és ha nem jön össze, még mindig ott van a régi partnered? Ez borzasztóan önző elgondolás, hiszen nem lehet egyszerre belekóstolni az új, izgalmas kalandba úgy, hogy közben azért a régi, biztonságos párkapcsolatot fenntartod. Döntsd el, hogy mit akarsz és lépd meg, de mások érzelmeivel ne játssz.

Képek forrása: depositphotos.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!