Otthon / Dekor

Trükkök otthonra, amik nem kerülnek semmibe, de szebbé teszik a környezetedet

Bár az otthonunk mindig egy fontos pont az életünkben, egy olyan bázis, ahova hazatérhetünk, ahol megnyugodhatunk, ahol teljes egészében önmagunkat lehetünk, az utóbbi hetekben még inkább felértékelődött, hiszen ez vált az elsődleges életterünkké. Nemcsak elrohanunk reggel és hazarohanunk este, hanem immár ez lett a munkahelyünk, az edzőtermünk és az éttermünk is. Épp ezért különösen fontos, hogy jól érezzük magunkat benne. Íme, néhány olcsó trükk, amivel szebbé, rendezettebbé varázsolhatod a környezetedet.

Tárold praktikusan az iratokat

A home office miatt most sokunknál gyűlnek fel olyan iratok, papírok, amelyek fontosak, olyan dokumentumok, amelyeket meg kell őriznünk, azonban jelen pillanatban nincs lehetőségünk egy megfelelő irattárban raktározni azokat.

Ha azonban nem szeretnéd két hét múlva úgy érezni magad, mint egy őrült tudós a papírhalmok alatt, akkor pakold mappákba a fontos dolgokat és rejtsd el őket a könyvespolcodon, a könyveid mögött.

Így átvészelheted ezt az átmeneti időt, de nem kell lemondanod az esztétikumról sem.

 

Rejtsd el az ágyneműt

Hiába vasalod és hajtogatod össze szépen, ha nincs egy nagy fiók vagy egy mély szekrény, ahova elrejthetnéd és rácsukhatnád az ajtód, az ágynemű és törölközőkupacok sajnos nem mindig mutatnak szépen.

De ha egy-egy szebb párnahuzatba rejted őket, máris rendezettebb látványt nyújtanak, sőt, akár jól is nézhetnek ki a nyitott polcokon.

 

Ne csak utazáshoz használd a bőröndöket

Bár egyelőre csak a négy fal közül üdvözölhetjük a tavaszt, de a szezonváltás megköveteli azt is, hogy a téli holmikat elpakoljuk, a tavasziakat, nyáriakat pedig elővegyük a szekrény mélyéről.

Ha úgy érzed, hogy nincs elég helyed, kapd le a gardrób tetejéről a legnagyobb bőröndödet és pakold bele az éppen nem használatos holmikat, ezzel rengeteg helyet spórolhatsz.

Idén – sajnos – nem valószínű, hogy szükséged lesz rá, ha mégis úgy hozná az élet, akkor úgysem fog zavarni az a kupac ruha, amit kiveszel belőle, hiszen nem leszel otthon.

Legalább ilyen praktikus, ha a ritkán használt, nagyméretű kézitáskáidban tartod a kicsi retikülöket, így nem lesz káosz és mindig tudod majd, hogy mit merre keress.

Olvastad már?  A lakásod berendezése és a dekoráció az alábbi 7 dolgot árulja el rólad

 

Hasznosítsd újra a cipős dobozaidat

Egy darabig te is elrakod a cipős dobozokat a szekrény aljába, hátha vissza kell vinni, vagy „valamire még biztosan jó lesz” jelszóval keresel nekik helyet?

Egy idő után pedig már több a doboz, mint kellene (mégis hogyan, hiszen nem is vettél annyi cipőt, igaz?), de valamire valóban jók lehetnek.

A fiókokba pakolva remek rendszerező válik belőlük, így nem kell kétségbeesve kutakodnod, legyen szó apró csecsebecsékről, fehérneműkről, övekről vagy bármi másról.

 

Használd, amid van

Ha nem csak a rendezettség a cél, hanem az is, hogy valami szép kerüljön előtérbe az otthonodban, akkor se állj neki összevásárolni mindenféle évszakhoz és trendekhez illő dekorációt, hanem egyszerűen nézz körül, hogy mid van otthon.

Semmi szükség egy újabb porosodó díszre, amit a kávézóasztalra tehetsz, csak kapj le pár szebb, lapoznivaló könyvet a polcról és szépen rendezd el őket.

Ne pakold ki a polcokra az összes emlékedet, mert sem törölgetni, sem nézegetni nem lesz energiád, viszont biztos, hogy kaotikus benyomást kelt majd.

Inkább cserélgesd őket, így biztosan nem unsz rájuk és a kevesebb, néha több elve is érvényesül.

 

Tartsd meg a rendet

Ha rendezettségre vágysz, egyszerűen ne hagyd elszabadulni a poklot.

Ha valamit előveszel, a helyére tedd vissza, ha iszol egy pohárból, ne vegyél elő egy újat, ha leveted a ruhádat, egyből a szekrénybe tedd, vagy a szennyestartóba dobd, ahelyett, hogy szanaszét hagynád a lakásban.

Hidd el, megtartani sokkal könnyebb a rendet, mint hatalmas káoszból újrateremteni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást