Trendi frizura ötletek frufrus hajra

Trendi frizura ötletek frufrus hajra

Címlap / Stílus / Haj / Trendi frizura ötletek frufrus hajra

Lehet, hogy most vágattál életedben először frufrut, s el is határoztad, utoljára követtél el ekkora baklövést. Az sajnos kétségtelen, hogy egy frufru állandó törődést igényel és nem elég hetente kétszer foglalkozni vele. Mit tegyél, ha meguntad és legszívesebben most azonnal megnövesztenéd?

Tűzd el!

A legkézenfekvőbb megoldás, ha eltűzöd a felesleges tincseket. Elsőre talán nem tűnhet ez túl jó megoldásnak, de érdemes vele kíséretezni, hiszen a szemedbe lógó szálakat eltűzheted hátra, oldalra, vagy akár kicsit fel is púpozhatod, ahogy az nem is olyan régen nagyon nagy divat volt.
Ráadásul szimplán a hajcsat változtatásával is új megjelenést kölcsönözhetsz a frizurádnak…

Hajpánt

Hajpánttal egyszerűen eltüntetheted a frufrudat, hiszen fazontól függően akár teljes egészében elrejtheted a rakoncátlan szálakat. 
 
A hajad stílusától függően már az is teljesen feldobhatja a megjelenésedet, ha csak simán betűzöd a hajpántot, elöl hagyva a frufrudat.

Befestés

Lehet, hogy nem is annyira a fazonnal van baj, hanem inkább a festés hibádzik, mikor kedvetlenül bámulsz a tükörbe.
 
Az persze nem mutat túl hétköznapian, ha bemázold egy teljesen más árnyalatra a frufrudat, de akár a melír, akár néhány jól eltalált színes csík rengeteget számíthat.

Elrejtés

Ha már elég hosszú a frufrud, akkor akár el is rejtheted. Szintén a hajad stílusától függ, hogy hol van a választék, de a frufruk esetében a legtöbbször jobban mutat, ha valahol oldalt határozod meg a választóvonalat. 
 
Így értelemszerűen az egyik oldalra jóval több haj kerül majd, de ez ne aggasszon, hiszen kellő mennyiségű hajlakk csodákat tehet.

Hátraszárítás

Ha rövid a hajad, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a hátraszárítás lehetőségét, hiszen lehet, hogy ez olyan istenien fog állni, hogy sosem akarod majd másképpen hordani a frizurádat.
Hosszú hajnál is bejöhet ez a megoldás, csak ekkor ügyelj rá, hogy a hosszú tincseket ne hagyd szabadon, hanem egy csinos kontyban, vagy lófarokban rögzítsd. 

Vasalás kontra szárítás

A körkefével való szárítás és a hajvasalás között is hatalmas eltérés lehet, s nem feltétlenül utóbbi állhat csak jól neked. Alapvetően a hajvasalóval is könnyen tudsz enyhe hullámot adni a frufrudnak, de ha nem tudsz ügyesen bánni ezzel a hajformázóval, akkor jobban jársz a már bevált körkefével.
 
Bármelyik megoldást is választod, annyi biztos, hogy a teljesen egyenes és az enyhe görbületet magában foglaló frufru között is nagy különbség van. 

Nem kell mindig hajat mosnod

Bár a frufrut nem könnyű kezelni, azért mégsem olyan nehéz beilleszteni a minden napjainkba az ápolását. Ahhoz, hogy megigazítsd a frizurádat, nem kell hajat mosnod, bőven elég, ha a frufrudat rendbe teszed, ez viszont legfeljebb csak 5-10 percet vesz igénybe. 
 
S ha cserébe egész nap úgy áll a frizurád, ahogy szeretnéd, akkor megéri a fáradozás. 
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást