A tökéletes otthoni hajfestés 5+1 titka, amit érdemes ellesned

A tökéletes otthoni hajfestés 5+1 titka, amit érdemes ellesned

Címlap / Stílus / Haj / A tökéletes otthoni hajfestés 5+1 titka, amit érdemes ellesned

A hajunk akár egy 1 centiméternyit is nőhet havonta, ezért fontos, hogy a tövét 4-6 hetente befessük. Ehhez adunk néhány tippet.

Előkészület

Annak érdekében, hogy a hajfestés egyenletes és tartós legyen, érdemes rá előkészülni. Előző este vagy közvetlenül a festés előtt mosd meg a hajadat, és ne vigyél fel rá semmilyen hajformázó anyagot (zselét, habot, lakkot). Ha így jársz el, akkor a tiszta hajadat a festék könnyebben befogja, és lassabban kopik le róla, mint eddig.

A választék mentén

Ha nincs állandó választék a hajadban, akkor oszd négy részre. Húzz egy vonalat középen, kettőt pedig oldalt. A középső vonalnál kezdj és a szélsők felé haladj tovább. Masszírozó mozdulatokkal oszlasd el a festéket a hajadon. Az alapos hajfestéshez idő kell. Ne siesd el, hogy minél kevesebb tincs maradjon ki.

Hajfestés otthon
istockphoto

Előbb a hajtövet

Függetlenül attól, hogy a hajad alapszíne ősz vagy alig különbözik a hajfesték színétől, először mindig a hajtőre kend a festéket. Ez a legfontosabb művelet a hajfestésben.

Azért lényeges, mert a hajszálak ezen a felületen még frissek, így a festék kevésbé roncsolja, mint a fejbőrtől távolabbi helyeken, ahol már több festést is elszenvedtek a tincsek, és a maró anyag miatt károsodott a szerkezetük, különösen akkor, ha tartós hajfestéket vagy szőkítőt használsz.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»