Stílus / Arc

5+1 tipp, hogy mindig szuper tartós legyen a sminked

Ismerős, mikor estére az alapozód úgy eltűnik, mintha fel se raktad volna reggel? Vagy elmozdul a szemceruzád, a szemeden pedig összeáll a szemhéjpor? Most megmutatom, hogyan tedd tartóssá a sminked, hogy este is ugyanolyan makulátlan legyen, mint mikor elkészítetted. 

Kezdd az alapoknál!

Fontos, hogy alapozód teljesen “személyre szabott” legyen, vagyis kifejezetten a te bőrtípusodhoz passzoljon textúrában és színben is. Ha zsíros a bőröd, semmiképp se válassz túl krémes alapozót, mert attól még fényesebb lesz az arcbőröd, inkább keress mattító verziót. Ha száraz az arcbőröd, akkor olyan terméket keress, amely tartalmaz egy kis hidratálót, és a textúrája elég vizes hatású.

Fontos, hogy a kiválasztásnál kérj segítséget, bárhol is vásárolsz! Az alapozó színét például sokan a kezükön tesztelik le, pedig ez egy rossz módszer. Helyette egyből az arcodon, állvonaladon próbáld ki az árnyalatokat (lehetőleg természetes fénynél), és ellenőrizd le az eladó segítségével, hogy melyik szín illeszkedik az arcbőrödhöz a legjobban.

Használj ecseteket!

Ha eddig kézzel vitted fel az alapozót, és fülpiszkálóval, vagy applikátorral a szemhéjpúdert, akkor ezeket most gyorsan felejtsd el! 🙂 A megfelelő eszközök használata a sminkelésnél is nagyon fontos, sőt, nem csak precízebb végeredményt érhetsz el egy-egy ecsettel, de a sminked úgy általában is jobban bírja majd a strapát

Az ecsetek között egyébként szintetikus és természetes szőrből készülteket is találhatsz. Az előbbi csoport tagjai műanyagból készültek, erősebb a tapintásuk, és a fényükön látszik, hogy műszálasok. Ezek inkább a folyékony állagú sminkek felrakására jók (például: alapozó, korrektor). A természetes szőrből készült ecsetek állati szőrből készülnek, ezek használatát pedig inkább a por állagú festékekhez ajánlom (például: púder, szemhéjporok). 

Primer, a tartósság kulcsa

Amióta létezik primer, nem tudok nélküle élni, és garantálom, hogy te is a szerelmese leszel, ha egyszer kipróbálod!

A primer tulajdonképpen előkészíti az arcodat az alapozásra azáltal, hogy felvisz egy olyan réteget, amely kiegyenlíti és lemattítja a bőrödet.

És persze nem utolsó sorban az alapozód is tartósabb lesz tőle!

Púder, púder, púder

Ha krémes állagú alapozót használsz, egyszerűen muszáj púderezned!

A folyékony termékek ugyanis egyetlen érintéstől is képesek elmozdulni, ami az alapozó esetén különösen rossz hír. 

A megoldás viszont egyszerű: egy nagy fejű púderecsettel szaladj végig az arcodon alapozás után,  és hagyd, hogy a púder kicsit beletapadjon az alapozódba és fixálja ezt a réteget!

A tartós szemfesték titka

Az alapozó és a púder azért bombabiztos kombináció, mert a folyékonyabb, krémesebb alap és a por állagú réteg remekül kiegészítik és extra tartóssá teszik egymást. Ugyanez igaz a szemhéjfestékek esetén is, csak itt visszafelé kell gondolkodni – vagyis a por állagú festéknek kell egy olyan alapot biztosítani, amin meg tud tapadni. Ez lehet egy vékony réteg korrektor vagy egy szemhéj primer is, amit a szemsmink elkészítése előtt viszel fel.

Ugyanezt a technikát persze a szemceruzád tartósítására is használhatod: mivel a ceruza alapvetően krémesebb, egy vékonyan felvitt fekete szemhéjpor sokkal tartósabbá teheti!

Sminkfixáló spray

Sokszor hallom, hogy a hajlakk tökéletes a smink fixálására, és igen, tényleg működik, viszont nem túl egészséges megoldás.

Szerencsére már lehet olyan sminkfixálókat kapni, amelyek hidratálnak is és fixálnak is egyben.

Ha egy ilyen sprayvel fújod le a sminkedet, nagyon sokat segít, hogy egész nap tartós legyen!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW