Tiltólista online ismerkedéshez – Hibák, amiket jobb, ha elkerülsz

Tiltólista online ismerkedéshez – Hibák, amiket jobb, ha elkerülsz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Tiltólista online ismerkedéshez – Hibák, amiket jobb, ha elkerülsz

Manapság egyre többen ismerkednek online, hiszen ez egy remek módja annak, hogy a kínos szituációkat megspórolva lehessen megtenni a kezdő lépéseket. De mik azok a tiltólistás dolgok, amiket feltétlenül el kell kerülnöd az adatlapod összeállításakor?

Hétköznapi érdeklődési körök

Semmi gond azzal, hogy imádsz zenét hallgatni, szívesen olvasol, kirándulsz szabadidődben, vagy éppen lustálkodsz vasárnap az ágyban.

Ám ezek túlságosan hétköznapi és sablonos dolgok, amikkel nem feltétlenül fogod felkelteni a férfiak érdeklődését. Ha te sem mutatod meg a különleges oldaladat, akkor azok sem figyelnek fel rád, akik egyébként hasonlóképpen izgalmasak… Mi a megoldás?

Egyszerűen pontosíts! Ha imádod a zenét, biztos rendszeresen jársz koncertekre, előadásokra, ha szívesen járod az országot, ki tudsz emelni néhány kalandot, izgalmas úti célt. Ezek máris sokkal figyelemfelkeltőbbek, mint a sablonokká vált leírások!

Túlságosan imádod a pasis/csajos dolgokat

Sok nő azt hiszi, ha eljátssza a „férfit”, akkor a leendő partner majd meglátja benne a barátot, és ezzel máris megvan a kapcsolat biztos alapja. Ezzel szemben az igazság az, hogy a legtöbb férfi olyan nőies nőre vágyik, akinek van egy fiús oldala, de ez nem feltétlenül látszik elsőre – főleg nem szerepel egy mindenki számára látható bemutatkozásban. Szóval, ha nem jellemző rád maximálisan, akkor ne ecseteld, hogy imádsz meccsekre járni, sört inni, egész nap a tévé előtt ülni és pizzát enni.

A másik oldal sem túl vonzó az ismerkedés során; nem érdemes extra módon csajosra venned a figurát. Ne írd be hobbinak a vásárlást, vagy éppen azt, mennyire imádsz a műkörmösödnél, fodrászodnál, kozmetikusodnál ücsörögni…

Önéletrajzszerű a bemutatkozásod

Az alapvető hibákat sokan úgy próbálják kivédeni, hogy nagyon szárazon, már-már önéletrajzszerűen építik fel a bemutatkozásukat. Most azonban nem állásinterjúra jelentkezel, hanem életed szerelmét próbálod megtalálni!

Emiatt jobb, ha mellőzöd azokat a szlogeneket, amik az önéletrajzod fejlécében, vagy éppen a motivációs leveled bevezetőjében is megállnák a helyüket. Persze nem gond, ha az alapadatokat megadod magadról (sok ismerkedős oldalon ezeknek egyébként is külön felületet biztosítanak), de még véletlenül se kezdj el munkával kapcsolatos tulajdonságokat felsorolni!

Sajnos az sem jó megoldás, ha semmit sem írsz magadról a kötelező alapinfókon felül, hiszen így ugyanazt a végeredményt kapod, mintha a sablonokat sorolnád fel.

„Új élményekre vágyom”

Az ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel gyakorlatilag teljes mértékben kiszolgáltatod magadat a férfiaknak, és egyértelműen azt sugallod, hogy semmi komolyra nem vágysz.

Még ha így is van, nem feltétlenül kell kirakatba tenned, hiszen egy-egy ilyen kijelentéssel éppen azt az izgalmas játékot hiúsítod meg, ami miatt mindenkit lázba hoz az ismerkedés, flörtölgetés.

Ha pedig komoly kapcsolatot keresel, még véletlenül se említs hasonlókat! Az „új élményekből”, „kötetlen ismerkedésből”, vagy a „nyitottságból” a legtöbben arra asszociálnak, hogy könnyen kapható préda vagy, akivel senkinek sem lesz nehéz dolga.

„Ha ilyen vagy…”

A bemutatkozás végén sokan komplett leírást készítenek arról, kit is keresnek valójában. Mellőzd a „ha szereted a…”, és a „ha ilyen vagy, akkor…” kezdetű mondatokat!

Neked sem lenne szimpatikus, ha komplett leírást találnál arról, milyennek kellene lenned ahhoz, hogy az adott férfinak pontosan megfelelj. És ha egyébként teljesen összeilletek, de egy-két felsorolt tulajdonság mégsem jellemző rád, akkor az egészet felejtsétek is el?

Fontos, hogy az adatlapod nem egy követelményrendszer, aminek meg kell felelni, márpedig, ha ilyesmit írsz rá, akkor erre engedsz következtetni. A tesztelés bőven ráér akkor, ha eljuttok a levelezésig vagy a személyes találkozóig!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást