Tévhitek a has edzéséről

Tévhitek a has edzéséről

Címlap / Életmód / Egészség / Tévhitek a has edzéséről

Egyik testrészünk se kap annyi figyelmet, mint a hasunk. Sajnos, nagyon sok téves elmélet született arról, hogyan hozzuk formába hasunkat.

Ha valaki áldozatául esik ezeknek a tévhiteknek, nemhogy csökkenti az eredményeket, de még a sérülés esélyeit is növeli. Mi eláruljuk, hogyan különböztetheted meg a valós tényeket a kitaláltaktól.

1.A hasfal edzése lapos hasat eredményez.
Ez az állítás nem igaz, mert ezzel a módszerrel nem fogysz le. Ez fizikai képtelenség. Amikor edzesz a zsír elég a test összes részéből. Ha csak felüléseket végzel, ne várd, hogy az úszógumid vagy a sörhasad eltűnjön, hiszen az ilyen gyakorlatok végzésénél nagyon kevés kalória ég el. Sokkal jobb módszerek is vannak a fogyásra, melyek elősegítik a zsírégetést olyan izomcsoportokat megmozgatva, mint a hátsó izomcsoport, a lábizom és a karizom. A has edzése fejleszti a felszín alatti izomokat, ami elengedhetetlen, ha kockás hasat szeretnél. A zsírréteg eltompítja az izmokat, senki sem fogja látni milyen keményen is edzel a lapos hasadért.

2.Az al- és a felhas különálló.
A has egyetlen részből áll, az al- és felhas nem két különálló rész. Minden hasi gyakorlat befolyásolja ezt a két részt. Azonban a tanulmányok szerint léteznek bizonyos gyakorlatok, melyek kifejezetten az al- vagy a felhasi tájékra összpontosítanak. A has felső részére különösen azok a gyakorlatok vannak hatással, amelyek a mellkast közel hozzák a medencéhez (felülés típusú gyakorlatok), míg azok a gyakorlatok, amelyek a medencét hozzák közel a mellkashoz (fordított görbítés) az alhasi részt veszik célba.

3.A legjobb eredmények érdekében tornáztasd hasad minden nap.
Az a tévhit terjedt el, hogy a hasizom más, mint a test többi izomcsoportja és a legjobb, ha minden nap edzzük őket. Ez nem így van, főleg, ha valaki kockás hasat szeretne végeredményként. Még te se gondoltál arra, hogy edzd a bicepszed minden nap? Nos, ez a hasizom esetében sincs másképp. A hasizmot is erőre és kitartásra „tervezték”. Jegyezd meg, hogy az izmok pihenés közben fejlődnek. Valójában, amikor edzel lerombolod az izomszövetet. Legalább 48 óra pihenés szükséges két edzés köszött, és így van ez a hasizom esetében is.

4. Felülések végzésekor tedd a kezed a tarkódra.
Legtöbbször ezt a tanácsot adják a felülésekhez. Rossz javaslat, mert ilyenkor reflexszerűen nyomod a nyakadon lévő izmokat. Ez pedig növeli annak az esélyét, hogy megerölteted a nyakizmod, főleg az edzés végefele, amikor már kezdesz kifáradni és nagy erőfeszítések árán próbálod megcsinálni az utolsó felüléseket. A nyakad örülni fog, ha magad mellett tartod a karod felülés közben vagy pedig a füleid mellé teszed a kezed.
Figyelj oda ezekre a közhelyekre, kerüld el őket, hogy jobb eredményeket érhess el. Maradj fit!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!