Teszteld, hogy mekkora az önbizalmad különböző élethelyzetekben

Teszteld, hogy mekkora az önbizalmad különböző élethelyzetekben

Címlap / Életmód / Lélek / Teszteld, hogy mekkora az önbizalmad különböző élethelyzetekben

0%

Egy előadáson ülsz, ahol az előadó lehetőséget ad a közönségnek a felszólalásra. Mit teszel?

A boltban állsz a sorban, majd hirtelen valaki beelőz. Ekkor te?

Észreveszed, hogy egy asztaltársaság elkezd rajtad kuncogni. Idegesít, ezért a tettek mezejére lépsz…vagy?

A kelleténél egy fokkal kényelmetlenebb ruha van rajtad, de annyira tetszett, hogy nem hagyhattad a boltban. Feszengős, vagy felszabadult este vár rád?

Amikor egy pasi elkezd veled flörtölni, Te….

Teszteld, hogy mekkora az önbizalmad különböző élethelyzetekben
Van hova fejlődni

Semmi baj, ha mostanság kissé megcsappant az önbizalmad. Mindenki kerülhet hasonló élethelyzetbe, a lényeg, hogy elhidd, hogy bármire képes vagy, ha szereted és becsülöd önmagad. Az önbizalom kulcsa az önszeretet, amire pedig csak akkor leszel képes, ha elfogadod azt, aki vagy már most, ebben a pillanatban. A külvilág megérzi a szeretetet és nincs annál vonzóbb tulajdonsága egy nőnek, ha szereti magát. Fejezd be, hogy mindenért bocsánatot kérsz és állj ki magadért, mert tudjuk, hogy titkon csak erre vágysz. Más nem fogja megtenni helyetted, ezért most te jössz!
Egészséges önbizalom

Nem mondhatnánk, hogy elszálltál magadtól, de azt sem, hogy ne tudnál kiállni magadért, ha a helyzet úgy kívánná. Valahol középen vagy, egy teljesen egészséges önbizalommal megáldva. Tisztában vagy erősségeiddel és gyengeségeiddel, de ettől függetlenül elfogadod az építő jellegű kritikát is. Erős az igazságérzeted, ezért magad mellett, kiállsz még másokért is. Sokszor pedig azért nem kezdesz bele felesleges vitákba, mert teljesen hidegen hagynak mások túlkapásai. Csakis magadra koncentrálsz, ami jó dolog.
Maximális önbizalom

Azt hiszem, az önbizalom szót rád találták ki, ugyanis nincs olyan élethelyzet, amiben ne bizonyítanád önszeretetedet. Bármikor, amikor a helyzet úgy kívánja, kiállsz magadért és mindazokért, akiket szeretsz. Számodra nincsenek cikis helyzetek, csak tapasztalások és a mottód az, hogy inkább bánj meg utólag valamit, minthogy félelemből meg se próbáld. Ha mindenkinek ennyi önbizalma lenne, mint neked, akkor nem létezne a pszichológus szakma. Mások erőt merítenek belőled, mert látják, hogy mennyivel felszabadultabb és önazonosabb vagy a nagy átlagnál. Csak így tovább!

Oszd meg az eredményed:

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást