7 hús-vér női testalkat, amivel idén is hódíthatsz

7 hús-vér női testalkat, amivel idén is hódíthatsz

Címlap / Stílus / Test / 7 hús-vér női testalkat, amivel idén is hódíthatsz

Pocsékul érzed magad a természetes adottságaid miatt a makulátlan alak utáni hajsza korában? Ahelyett, hogy élveznéd az asztali örömöket és a testmozgást, talán inkább koplalva sanyargatod a testedet? Miután Jessica Alba azt nyilatkozta, hogy napi 12 órán át fűzőbe szorította a belső szerveit a vékonyabb derék reményében, és a dolog szerinte abszolút megérte, fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a különböző ideálok szépségére.

A reneszánsz szexistennő

A XV. és XVII. század között azt hitték volna a mai modellekről, hogy szegény családból származnak, ahol nem kapnak rendesen enni – esetleg súlyos nyavalya emészti őket, amiért így néznek ki. Az újjászületés korában a gömbölyded, anyaságra termett test számított kívánatosnak, méghozzá széles csípővel, körte formában.
Ha nem hiszed, hogy így is lehet valakinek elsöprő szexuális kisugárzása, nézd csak meg az akkori festményeket! Valamiért senki sem rendelt kilógó bordákat ábrázoló műalkotásokat…

A viktoriánus díva

A XIX. század ideálja ihlette Jessica Alba őrült fűződiétáját. Ekkor az arányokon volt a hangsúly: az emberek a homokóra alkatot tartották tökéletesnek – minél keskenyebb derékkal, amivel olykor már bizarr kontrasztban állt a szélesebb csípő és a teltebb kebel. Ha ilyen alkattal áldott meg a természet, nagyon szerencsésnek mondhatod magad, hiszen még egy lepelbe csavarva is szupernőies vagy.
Amennyiben viszont a darázsderék csak álom számodra, ne akard mindenáron lefaragni azt! Kutatások bizonyítják, hogy az alakformáló fehérnemű a belső szerveid és a vérkeringés elszorítása miatt káros lehet számodra.

A törékeny, fiús hercegnő

Az 1920-as években nyitott a legtöbb nyugati társadalom a női egyenjogúság felé. A csajok dohányoztak, ittak és golfoztak, illetve elkezdték magukénak követelni a férfiak ruhadarabjait. Blézer helyett zakót hordtak, sőt nyakkendőt is kötöttek hozzá. Márpedig ehhez leszorított mell és egyenes derékvonal dukált, úgyhogy a korábban véznának bélyegzett hölgyek végre szégyentelenül vállalhatták a testüket.
Amennyiben ilyen alkattal rendelkezel, rengetegféle ruhát viselhetsz, és még a legextrémebbek is jól állnak neked. Ha mégis súlygyarapodásra törekszel, akkor táplálkozz egészségesen, és fektesd a hangsúlyt az izomépítésre!

A szerény szexbomba

Biztos láttál már retró fotókat, amelyek az 1930-as és ’50-es évek között készültek. Klasszikus példa, hogy egy nő egyszerű ruhában házimunkát végez, mégis van valami bombasztikus és vonzó a megjelenésében. Ez bizonyítja, hogy „tanárnős” stílussal is tarolhat valaki, ha igazán magáénak érzi.
Egyáltalán nem muszáj villantanod, vagy a legutolsó divat szerint öltözködnöd a hódításhoz! A szerény szexbombák titka, hogy odafigyelnek a külsejükre, de nem akarják mindenáron előtérbe állítani azt – ami inkább lelki alkat kérdése, mint testi, ám a férfiaknak is izgalmas a tudat, hogy a konzervatív kosztüm alatt ott rejtőzik a „bikini body”.

Vékony az ágacska, de erős

A XX. század egyik legveszélyesebbnek tűnő trendje a Twiggy-alkat elérésének hóbortja volt. Mivel a bulvársajtó akkoriban másféle híreket tartott érdekesnek, nem tudjuk, hogy a híres modell mit evett vagy hogyan edzett. Csak azt, hogy a testtömegindexe mindössze 14 volt az egészségesnek számító 25 helyett.
Ha a természet teremtett hajszálvékonynak, akkor rendszeres, nem túl megerőltető testmozgás mellett bátran adj a gasztronómiai élvezeteknek, és bátran vegyél fel olyan ruhákat, amilyeneket teltebb idomokkal nem biztos, hogy lehet. Amennyiben viszont más a testfelépítésed, ne akard ilyenre változtatni – anatómiai képtelenség, csak megbetegíted vele a tested és a lelked!

Ott kerek, ahol kell

A nagymellű amazonok ideálja a ’80-as években terjedt el. A méretesebb cici, a kerek popsi és a nőies ívű derék úgy festett a szexi ruhákban, mintha a viktoriánus kor hölgyei „kell a francnak!” felkiáltással letépték volna magukról a szoros fűzőket. Végre előtérbe került az izomépítés, és világossá vált, hogy nemcsak a férfiaknak van szükségük tónusos karra, illetve bicepszre.
Cindy Crawford büszkén vállalta: gyúr, méghozzá napi szinten. Olyan összhatásról van itt szó, amit mezomorf alkattal és némi munkával magad is elérhetsz. A melleiddel pedig barátkozz meg, mert akármilyen méretben lehetnek vonzóan kerekdedek!

A fitneszlédi

Emlékszel még Geri Halliwell elképesztő átalakulására, aki szexisen kerekded Ginger Spice-ból kockás hasú amazonná vedlett? Ő azóta megtalálta a középutat, amivel jól érzi magát a bőrében. Az egészséges életmód, illetve a rendszeres edzés mindig hasznos – kivéve, ha túlzásba viszi az ember. Semmi probléma nincs azzal, ha mesterien kiépített izomzattal tetszel magadnak – de senki sem várja tőled, hogy fehérjeturmixszal táplálkozz és beköltözz az edzőterembe.
Amennyiben sikerül rálelned az izmos nőiesség egyensúlyára, igazán csinos és magabiztos lehetsz. Ugyanakkor ne feledd: nem kötelező szkanderképes bicepsszel létezned!
A felsorolt ideálok közül te melyikhez állsz a legközelebb? Írd meg kommentben, mit szeretsz a legjobban a testedben!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást