Egészség / Életmód / Lélek

Tényleg olyan szörnyű a manipuláció? Ekkor érdemes bevetned!

Tényleg olyan szörnyű a manipuláció? Ekkor érdemes bevetned!

A manipuláció első hallásra meglehetősen negatív tartalommal bír, de, ha a dolgok mélyére ásunk, akkor rájöhetsz, hogy egyes helyzetekben kifejezetten a javadra válhat úgy, hogy közben másoknak sem ártasz.

A munkahelyeden

Na, ez a terep, ahol bátran alkalmazhatod és kell is. Nem, nem kell manipulátorrá válnod ahhoz, hogy érvényesülj, de igenis dobd be magad annak érdekében, hogy a te szavad is döntő legyen. Inkább úgy fogalmaznánk, hogy vesd be a meggyőzés eszközét és ezáltal érd el a céljaidat. Hasznos lehet ez például a főnököddel szembeni érvényesülés során.

Neki is van egy határozott elképzelése és neked is, de nyilván az övé lesz a befutó és neked kell beletörődnöd a döntésbe. Ha egy kicsit nagyobb hiteled lesz a cégnél és már könnyebben adnak a szavadra, a főnöködet könnyű lesz a te ötleted irányába vezetni, miközben úgy érzi, hogy ő is ezt akarta.

Ehhez az kell, hogy ismerd őt és tudd, mik azok az érvek, melyekkel hatni tudsz rá

A barátaiddal szemben

Nem szép dolog, de hasznos. Ha te már pontosan tudod, hogy mit szeretnél csinálni hétvégén, viszont a barátnődnek semmi kedve hozzá, akkor elérheted, hogy a végén mégiscsak legyen.

Elég, ha előveszed a remek előadó képességedet és elmondod, hogy mennyi minden pluszt kaphattok a te programodtól. Ha ő mondjuk pártkeresni szeretne, akkor elhintheted, hogy éppenséggel rengeteg szingli férfi lesz az általad választott helyszínen, akik csak arra várnak, hogy a barátnőddel találkozhassanak.

Ebben nincs semmi rossz, néha be kell vetned apró trükköket annak érdekében, hogy érvényesülj.

A párkapcsolatodban

A nők mesterei annak, hogyan érjék el a pasiknál, hogy akarják azt, amihez egyébként semmi kedvük. Természetesen nem a hiszti a célravezető, egyszerűen csak jól kell kommunikálni a dolgokat és ügyesen keverni a kártyalapokat.

Ha például este ki akarsz mozdulni, a párodnak pedig semmi kedve az egészhez, akkor te nyugodtan önállósíthatod magad és kapj fel egy szexi ruhát, dobj fel egy merész sminket és hívd el a barátnődet egy klassz kis estére.

Nem csak, hogy nem tud majd elengedni otthonról, az is biztos, hogy ezek után kétszer meggondolja, hogy merjen-e nemet mondani neked bármire.

Mi kell hozzá?

Az, hogy tökéletesen jól ismerd azt az embert, akit éppen csúnyán mondva manipulálni próbálsz. Ismerned kell, hogy mi az, amivel meg tudod győzni és mi van rá hatással.

A makacs emberekkel szemben például egy nagyon jó technika annak érdekében, hogy kicsit engedjenek ők is. Nyilván a családoddal és a barátaiddal lesz könnyebb dolgod, mert őket már jól ismered, tudod, hogy melyek azok a fogások, amikkel hathatsz rájuk.

Egy idegennel más a helyzet, mivel nem ismered és nem tudod, hogy mit vess be, ezért fontos, hogy legyen egy jó emberismerő képességed, amit csak úgy tudsz fejleszteni, ha minél több új kapcsolatot építesz ki magad körül.

A jó kommunikáció

Ha valakit manipulálni akarsz, ahhoz elengedhetetlen a jó kommunikációs készség és a hatékony érvelés. Tudd, hogy merre akarod terelni az adott személyt, ismerd, hogy mivel lehetsz rá hatással és már csak annyi a dolgod, hogy ezt szépen tálald felé. Ehhez egyébként magabiztosság is szükségeltetik, mivel csak egy határozott kiállással manipulálhatsz másokat.

Tehát az önbizalom fontossága itt is visszaköszön, hiszen, hogyan is győzhetnél meg valakit, ha még magadban sem vagy biztos. Nem szükséges mindig, mindenkire hatással lenned, de ez is egy módja a hatékony kommunikációnak és annak, hogy érvényesítsd akaratodat. Ez manapság még így is nehéz, szóval ne fogd vissza magad, vesd be bizonyos helyzetekben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást