Így fejlesztheted az intuíciódat – 6 technika is rendelkezésedre áll

Így fejlesztheted az intuíciódat – 6 technika is rendelkezésedre áll

Címlap / Életmód / Ezotéria / Így fejlesztheted az intuíciódat – 6 technika is rendelkezésedre áll

A tudomány szerint az intuíció nem más, mint a tudattalanul tudásunk. Az agyunk napközben begyűjti az információkat, elraktározza őket, és szükség esetén bedobja őket megérzés formájában. A spiritualitás hívei a lélek sugallatának, isteni üzenetnek vagy különleges képességnek tekintik. Bármelyik oldalán is állj, az intuíció kétségkívül csodálatos adomány, amivel mindenki rendelkezik és legnagyobb szerencsénkre még fejleszthető is! Mutatunk néhány tippet, hogyan teheted meg, de előbb itt van az első lecke: tanulj meg bízni az intuícióidban.

Nem kell rájuk mérget vetned és néha jó az egészséges kétely, hogy olykor belekérdezel abba, amit érzel, de meg kell tanulnod kiismerni a saját benyomásaidat, hogy mikor és hogyan törnek be a tudatodba.

1. Hallgass a gyomrodra. Szó szerint.

Talán veled is megesett már, hogy épp készültél meghozni egy fontos döntést, mikor elkapott a gyomorgörcs és szabályosan azt érezted: ez rossz ötlet.

Máskor meg a randi előtt amolyan kellemes remegés lett úrrá rajtad, mint aki alig várja a pillanatot, hogy találkozzon az illetővel.

Nos, a gyomor – ahogy eleve maga a testünk – képes súgni nekünk.

Bármennyire is furcsa legyen, érdemes lehet néha a döntéseink előtt a gyomrunkkal konzultálni.

Ám célszerű a testünk többi részére is odafigyelni, hiszen egy fejfájás, torokfájdalom, ok nélküli izgatottság és számos más fizikai érzés is utalhat egy lehetséges eseményre.

2. Ragadd meg az intuíció pillanatát!

Olykor az intuícióink olyan gyorsan jönnek, mint derült égből villámcsapás.

Egy pillanat alatt belénk vághat az érzés, hogy jobb lenne ma nem a kedvenc pékségbe betérni vagy inkább másik útvonalon kellene munkába menni.

Amikor legközelebb ezt érzed, ragadd meg a pillanatot! Ne engedd őket tovább szökni, hanem kérdezd meg magadtól: „Miért? Miért érzem ezt?” Ha jobban fókuszálsz az érzetre, több információt sajtolhatsz ki az intuícióból.

3. Naponta 5-10 perc meditáció!

Ez az egyik legjobb módszere az intuíció fejlesztésének. Érdemes naponta 5-10 perc erejéig meditálni, akár úgy, hogy leülsz hozzá és igazán kikapcsolod az elmédet. Vagy sétálj egyet a természetben és relaxálj közben. A lényeg, hogy csitítsd el a tudatodat. Engedd, hogy a tudattalanod szóhoz jusson.

Ha valamivel kapcsolatban válaszra lenne szükséged, ilyenkor tedd fel magadnak a kérdést és figyelj arra, mit súgnak az érzéseid vagy milyen képek villannak be.

4. Gyakorolj azokon az embereken, akiket nem ismersz!

Mielőtt szóba elegyednél vagy legalábbis ismerkedni kezdenél valakivel, kérd az intuícióid segítségét a megismeréséhez. Figyeld meg a külsejét, azt, ahogy beszél, magával kapcsolatban fogalmaz. Nézd meg az aláírását, koncentrálj a hangszínére, a mozdulataira.

Engedd, hogy az intuícióid ezekből mind-mind információkat szűrjön ki neked.

Azután persze, ha lehetőséged van rá, ellenőrizd le magad! De hasonlóképp gyakorolhatsz úgy is, hogy mielőtt felvennéd a telefont, megpróbálsz ráérezni arra, ki telefonálhat neked vagy kitől jöhetett üzeneted.

5. Vezess intuíciónaplót!

Minden nap legyen 15-20 perced arra, hogy leírd, mi játszódik le benned. Milyen érzések, félelmek, célok foglalkoztatnak és természetesen írd le a megérzéseidet. A napló vezetése segít jobban megismerni önmagadat, mivel tisztázza gondolataidat és érzéseidet, segíthet a mentális blokkok áttörésében és a problémák megoldásában.

Olykor épp naplóírás közben törhetnek ránk az intuícióink. Ajánlatos ilyenkor is kérdezz-feleleket játszani magaddal, ha útmutatásra van szükséged.

6. Használd a kártyatrükköt!

Ez a legegyszerűbb és egyben legszórakoztatóbb módszer. Vegyél elő egy kártyapaklit és kezdésnek válassz ki három lapot. Keverd őket össze és képpel lefelé tedd le az asztalra. Most pedig próbálj ráérezni arra, melyik lap, melyik lehet!

Ne hagyd, hogy a logika közbeszóljon, hallgass a megérzéseidre!

De megteheted ezt úgyis, hogy döntésopciókat, lehetőségeket írsz fel a lapokra és hagyod, hogy az intuíciód válassza ki a számodra legmegfelelőbbet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást