Szórakozás / Otthon

Tavaszi moziajánló – Ezekért a filmekért érdemes beülni a vászon elé

Bár az utóbbi évek sorozatdömpingje sokunkat átszoktatott az otthoni filmezésre, azért szerencsére nem kell panaszkodnunk a filmkínálatra sem, ugyanis rengeteg izgalmas alkotás vár minket a mozikban. Legyen szó szörnyekről, akcióról, szuperhősökről vagy épp romantikáról, biztosan mindenki megtalálja majd a kedvére valót. Jöhet a popcorn, kezdődhet a film!

Bosszúállók: Végjáték

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az év legjobban várt filmje a Bosszúállók utolsó része, a Végjáték, hiszen immár egy éve találgatnak a Marvel-rajongók, vajon melyik kedvencük élte túl Thanos végzetes csettintését. Az utóbbi években csak úgy ontották a mozik a különféle szuperhősök eredetfilmjeit és a folytatásokat, a népszerűségük pedig még mindig töretlen, mindenki megtalálja a kedvencét közöttük.

Korosztálytól és nemtől függetlenül alig várjuk, hogy kiderüljön, mi lesz Vasemberrel, aki az űrben ragadt – ez utóbbihoz még a NASA-nak is volt vicces hozzáfűznivalója – és hogy fogják az életben maradt Bosszúállók, köztük Amerika kapitány, a Fekete özvegy és Thor, Marvel kapitánnyal kiegészülve megmenteni a világot és az emberiséget. Már csak pár hét és kiderül!

Premier: április 25.

Két lépés távolság

Veled is előfordult már, hogy olyasvalakibe szerettél bele, akibe nem szabadott volna és távol kellett tartanod magad tőle? Ez elég gyakori jelenség, az viszont kevésbé, hogy ezen akár az életed is múlhat.

Épp ez történik a Két lépés távolság című film főhőseivel, akik mindketten ugyanabban a betegségben, cisztás fibrózisban szenvednek, így hiába szeretnek menthetetlenül egymásba, mindig tartaniuk kell a kötelező, kétlépésnyi távolságot, különben akár végzetes fertőzést is elkaphatnak egymástól.

Igazi szívfacsaró történet a szerelemről és az élni akarásról, a főszerepben Haley Lu Richardson-nal és a Riverdale-ből ismert Cole Sprouse-zal.

Premier: május 2.

Aladdin

Egy új élmény, a látvány már elandalít…

Tegye fel a kezét, aki tudja folytatni a dalt! Azt hiszem, egy egész generáció tudja betéve a Disney Aladdin című rajzfilmjének betétdalait, hiszen Jázmin hercegnő, Aladdin, a Dzsinn és a repülő szőnyeg kalandjai gyerekkorunk kedvencei között volt.

Idén tavasszal lehetőségünk lesz ugyanezt élőszereplős változatban is megnézni, a Dzsinn szerepében ezúttal Will Smith-t láthatjuk, a rendezői székben pedig Guy Ritchie ült. Csodás zenék, még szebb helyszínek és rengeteg varázslat – kell ennél több?

Premier: május 23.

Godzilla II. – A szörnyek királya

Godzilla alakját is számtalanszor feldolgozták már a filmtörténelemben, de ez nem jelenti azt, hogy a legújabb, május végén mozikba kerülő változat ne lenne épp olyan izgalmas. A történet szerint a Föld beteg, a betegség pedig nem más, mint maga az emberiség, amely elhasználta erőforrásait. Egyetlen gyógyszer létezik csupán: a titánok, akik hosszú évezredek óta élnek a bolygón láthatatlanul, és csak akkor jönnek elő, ha veszélyben érzik az otthonukat és el kell pusztítaniuk az ellenséget – jelen esetben az emberiséget.

Az embereknek nem marad más választásuk, segítségül kell hívniuk az egyetlen reményüket, Godzillát. Kevesen tudják, de Godzillát számtalan feldolgozása során gyakran ábrázolták úgy, mint az emberek megmentőjét, egyfajta ősanyát, aki megvédi a bolygót. A főbb szerepekben a Stranger Thingsből ismert Millie Bobby Brownt és Vera Farmigát is láthatjuk, a film pedig egészen biztosan karfaszorongatós élmény lesz, kár lenne kihagyni.

Premier: május 30.