Amikor megváltoztattam az étkezésemet, elsődlegesen az egészségem helyreállítása volt a célom. Azóta eltelt néhány év, hosszú utat bejártam, és gyökeresen átalakult az is, ahogy az ételekre tekintek.
Hogyan készítsd el?
A szárzellert a legtöbben préselt formában, vagy turmixhoz adva fogyasztják. Ha annyira nem kedveled a zeller ízét, akkor szerintem ez nagyon erőteljes választás lesz, különösen önmagában. Első próbálkozásokkor érdemes kiegészítő alapanyagokat adnod a zeller mellé, pl. gyömbért, citromot, vagy banánt, uborkát. Utóbbi nagyon jól semlegesíti, lágyítja a zeller markáns, borsos ízét.
Nyersen, keresztben felvágva bármilyen fogáshoz hozzáadhatod, legyen szó salátáról, vagy kész, zöldséges egytálételről. Sokan szeretik mártogatósként, hiszen roppanós állagának köszönhetően erre a célra egyenesen tökéletes.
Érdemes a szárzellert frissen fogyasztani, de időnként meg is sütheted. Ha így döntesz, célszerű a zellerszárakat egymás mellé fektetned, és valamilyen töltelékkel megtöltened. Egy másik lehetőség, hogy a felvágott szárzellert picit megpárolod, vagy megpirítod serpenyőben, így is egészen más jellegű ízvilágot kapsz.