A nők 4%-a tartja magát szépnek: köztük vagy?

A nők 4%-a tartja magát szépnek: köztük vagy?

Címlap / Stílus / Test / A nők 4%-a tartja magát szépnek: köztük vagy?

A nők nagy része bizonytalan saját szépségével kapcsolatban, miközben a szépség és a boldogság között van összefüggés. Az önbizalom építésben hisz a Dove márka is, amely elkötelezett abban, hogy a nőket termékeivel nap mint nap arra inspirálja, hogy fedezzék fel saját magukban is a szépséget.

A szépségipari márka, hogy jobban megértse a nők szépséghez való viszonyát, 2010-ben 20 országban végzett kutatásában arra kereste a választ, hogy hogyan kapcsolódik össze a szépség, a szépségápolás és a boldogság.

Világszerte a nők több mint fele (54%) egyetért abban, hogy a nők önmaguk legnagyobb kritikusai, így ez a 672 millió nő emiatt nem is tudja kiaknázni a bennük rejlő szépségpotenciált. Miközben a nők többsége a világon külső tényezők hatására dolgozik azon, hogy szép legyen (59%), majdnem harmaduk (32%) bevallja, hogy saját elvárásaik gyakorolják rájuk a legnagyobb nyomást. Ez a saját magukra rákényszerített bizonytalanság nagyobb, mint akár a társadalom (12%), akár a barátok és család (6%) vagy a média (6%) nyomása.

A kutatás egy szépségparadoxonra is fényt derített: miközben a nők 80%-a egyetért abban, hogy minden nőben van valami szép, saját magát csupán 4%-uk tartja szépnek. Bár ez utóbbi szám 2%-ról megduplázódott az eredeti 2004-es kutatás óta, a legtöbben még mindig nem találnak magukban semmit, amit szépnek mondanának. Ráadásul 72%-uk úgy gondolja, hogy azok a nők a legszebbek, akik kihozzák magukból a legtöbbet, mégis majdnem felük úgy érzi, hogy ezt ők nem teszik meg még akkor sem, ha tisztában vannak vele, hogy jobban is kinézhetnének. 

Az, hogy a nők mit gondolnak a saját kinézetükről, nagyban befolyásolhatja az önképüket és a boldogságukat. A Dove minden nőt arra szeretne ösztönözni, hogy pozitív kapcsolatot alakítson ki saját szépségével, ezáltal javuljon az önképük és felfedezzék a bennük rejlő szépséget. Egy ilyen világban a szépség az önbizalom, és nem a bizonytalanság forrása lehet. 

Látogass el a Dove Facebook oldalára »

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást