Társkereső oldalak: Hol szeretjük megtalálni az Igazit?

Társkereső oldalak: Hol szeretjük megtalálni az Igazit?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Társkereső oldalak: Hol szeretjük megtalálni az Igazit?

Összehasonlítottuk a legjelentősebb társkereső oldalakat funkcionalitás, gyorsaság, design, regisztráltak száma és a keresési feltételek kifinomultsága alapján. Melyik a legmenőbb társkereső oldalunk?

A csajozás.hu/pasizás.hu ugyan egyenként tekintve nem minden tényezőben a legjobb, mégis, a felhasználók szavazatai alapján az első helyen található a startlap 100.000 regisztrált feletti társkeresők kategóriájában, ahol évek óta zajlik a szavazás. De nézzük a részleteket.

Független mérési adatok, egy egyetemisták által elvégzett gyorsteszt és számos beszélgetés alapján sok minden kiderült a magyarországi online társkeresőkről. Az ilyen site-okat használók szerint a randivonalon van a legtöbb komoly társkereső, de gyorsan jön fel a csajokéspasik és nevével ellentétben a csajozás/pasizáson is sokkal inkább a komoly érdeklődők vannak, mintsem az egyéjszakás kalandokat keresők.

A love.hu és a lovebox.hu imázsa már más, lazább ilyen tekintetben, miközben a párom.hu is büszke arra, hogy sok komoly kapcsolat születik a site-on. Míg tíz évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tartotta a magyar internetes társadalom, hogy online társkeresésért fizetni fog bárki is, addig ma az egyetlen jelentős tagsági bázissal rendelkező, ingyenesen használható, minőségi site a csajozás/pasizás maradt, az általunk vizsgált portálokon nagyjából havi 1000 és 2000 közötti díjat kell fizetni és emellett még emelt díjas szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. Ez nem sok, főleg, ha a nemzetközi tapasztalatokat nézzük, az USA-ban 30 dollár, azaz közel 6000 Ft / hó díj alatt nehéz színvonalas site-ot találni.

Tartalmak, keresés

A csajozás/pasizás.hu-n van talán a legtöbb tartalom, szinte naponta friss hírrel jelentkeznek a társkeresés, a kapcsolatok ápolása és más pikánsabb témákban, de a site jelenleg nem szervez eseményeket. A legtöbb tanácsot a randivonalon kapjuk és a randivonal szervezi a legtöbb eseményt is, most éppen társkereső tréninget.  A csajokéspasik a legjátékosabb site, itt virtuális pontokat is lehet gyűjteni, amelyeket előfizetésre, szolgáltatásokra lehet váltani és itt lehet egymásnak virtuális ajándékokat és kifejezetten jópofa „pókokat” küldeni.  A loveboxon inkább a keresésre koncentrálnak, de itt havonta van egy ügyesen kitalált, a site profiljába illeszkedő szponzorjáték. 

A love.hu-n van video chat, ami másoknál nincs, igaz, ezt sokan alapvetően pénzkeresetre használják és kevésbé a hagyományos értelemben vett ismerkedésre. Ez utóbi site-on viszont egyáltalán nincsenek tartalmak, miképp a párom.hu-n se nagyon. A csajozás/pasizás.hu-n játszhatnak egymással különböző játékokat is a tagok, míg máshol sokkal inkább a funkcionalitásra törekszenek. Igaz, talán ez az egyik legfontosabb, hiszen a társkeresők esetében az a hangsúlyos, hogy mennyire lehet keresni és leginkább.

Ezen a területen pedig a legjelentősebb site-ok jól szerepelnek. A randivonalon jellemzések szerint is lehet keresni, a csajozas/pasizáson kiemelkedően sok keresési szempont található regisztrációkor. Itt regisztráció után is több mint 20 különböző szempont szerint lehet keresni az érdeklődési körtől a humor stílusán át a költekezési szokásig. Van, persze aki a meglátni-megszeretni mantrában hisz, nekik jó lehet a gyorskeresés, amelyet a csajozás/pasizás és más site-ok is ajánlanak. Ebben a tekintetben mindegyik site meglehetősen jól szerepel.

Blogok, facebook jelenlét

A csajokéspasiknak és a csajozás/pasizásnak is erős és rendszeres blogja van a blog.hu-n, és a párom.hu-hoz is köthető egy színvonalasan megtervezett blog, ezek meglehetősen látogatottak. Mások erre kevesebb hangsúlyt fordítanak. A facebook jelenlét már szinte elkerülhetetlen. Itt a csajokéspasik vezet több mint 15,000 likeolóval, ez talán érthető is, hiszen ők készítettek elsőként facebook alkalmazást itthon. Nagyon jön fel a csajozás/pasizás, a site újjászületése után eltelt néhány hónap alatt több mint 1200-ra nőtt a lájkok száma. A parom.hu-nak 2300, a Randivonalnak 123, míg a többieknek oldala sincs, így lájkolója sem akad.

Sebesség

Gyorsaság szempontjából a lovebox, a randivonal, a csajokéspasik, és a csajozás/pasizás szerepel az élen az Alexa független mérése szerint. A gyorsaság nem mellékes szempont egy társkeresőnél, az Alexa adatai szerint a lovebox 0,496 mp, a parom.hu 2,137 mp reakcióidővel rendelkezik. A többi site a kettő tartomány között található. A teszt idején azonban a csajokéspasikra épp nem engedett be a rendszer vagy connection timed out-ot kaptunk vagy több másodpercet kellett várni egy egy funkció elérésére, a love.hu egyes gombjai egyszerűen nem reagáltak, a randivonal pedig időnként nehézkesen viselkedett. Eközben a csajozás/pasizás kiemelkedő sebességgel működött és a parom.hu is gyorsabbnak tűnt mint helyezése alapján vártuk volna. Azaz a hivatalos sorrend és a gyakorlat itt jelentősen eltért egymástól.

Regisztráltak és aktívak száma

A love.hu-n található a valaha volt legtöbb regisztrált, 1,6 millió felett, míg második a randivonal 1 millió feletti tagsággal, a lovebox-on 962.000-en regisztráltak, míg ezután feltehetően a párom.hu, csajokéspasik (ez utóbbiról nincs pontos adat), csajozás/pasizás a sorrend. Persze itt azt is kell nézni, hogy jelenleg mennyi az aktív tag. A látottak alapján mindegyik site-on aktív élet zajlik, lehet kit keresni, egy-egy átlagos keresési beállításra akár több ezer vagy több tízezer találat is érkezhet. Havi 30.000-től indul a látogatók havi száma és akár többszázezer is lehet és az egy időben online tagok száma is többnyire több ezerre rúg. Nagyjából a látogatottsági sorrend és az online tagok számából kiinduló sorrend is a regisztráltak nagyságát követi.
 
Társkeresők rangsora (helyezések szerinti felsorolással)     

Legkedveltebb*: csajozás/pasizás, nőklapjacafé, párom, startrandi, freelove, love      
Gyorsaság (gyakorlat) : csajozás/pasizás, párom, lovebox, love, randivonal, csajokéspasik      
Design: csajokéspasik    csajozás/pasizás, párom, love, randivonal, lovebox      
Keresés: csajozás/pasizás, randivonal, lovebox, parom, csajokéspasik, love      
Regisztráltak száma: love, randivonal, lovebox, csajokéspasik, párom, csajozás/pasizás      
Tartalmak, blog: csajozás/pasizás, csajokéspasik, randivonal, párom                
Események: randivonal, párom, lovebox                     
Facebook like: csajokéspasik, párom, csajozás/pasizás, randivonal                
Forrás: Startlap, a 100.000 feletti regisztrált bázissal rendelkező társkeresők rangsora – több év szavazatai alapján     

Design

Design-ban talán a csajokéspasik a legtrendibb, nem véletlenül, hiszen ez a legújabb site a piacon, de a csajozás/pasizás design-ja se egy tipikus, unalmas társkereső arculat, tavalyi megújulása óta lényegesen modernebb lett a site. Itt található egyedül rajz a nyitóoldalon, mindenhol szerelmes, trendy fiatalok vannak vagy még azok se nagyon…A randivonal ugyanazt hozza immáron egy évtizede, de ha így is megy, akkor minek változtassanak rajta, a lovebox se nagyon csicsázza az oldalát, a legegyszerűbb, minimált preferálja, bár talán ezért is gyors a site. A love.hu kissé egyszerű, de biztos ez is bejön egyeseknek. A párom.hu valamivel esztétikusabb, a középmezőnyben található.
 

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!